- FBI vil snakke med Celina Midelfart

FBI vil spørre ut Celina Midelfart om Jeffrey Epstein-forbindelsen.

OPPSIKTSVEKKENDE: I Se og Hør blir det hevdet at Celina Midelfart på 1990-tallet hadde en relasjon til overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Nå vil FBI ha tak i henne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPSIKTSVEKKENDE: I Se og Hør blir det hevdet at Celina Midelfart på 1990-tallet hadde en relasjon til overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Nå vil FBI ha tak i henne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Celina Midelfart (46) er den siste nordmannen i rekka som knyttes til den avdøde, overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein. Det skriver Se og Hør i sin tirsdagsutgave.

Midelfart uttaler at hun ikke har hatt kontakt med Epstein siden 1996/1997.

- Jeg hadde penger plassert hos Bear Sterns under hans ansvar på midten av 1990-tallet da jeg studerte i New York. Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 96/97, skriver Celina Midelfart i en melding til DN.

Børsen har stilt flere spørsmål til Midelfart om denne saken. Vi kommer tilbake med hennes eventuelle svar.

Mandag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit møtte Epstein flere ganger i en periode på tre år, noe hun nå har beklaget.

Tidligere statsråd Terje Rød-Larsen, som leder tankesmia International Peace Institute, har mottatt flere millioner kroner av Epstein, ifølge DN. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fikk også tilbud om støtte fra Epstein, men takket nei etter å ha sjekket bakgrunnen hans.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Privatflyturer

Nå sier FBI at de ønsker å snakke med Midelfart. Bakgrunnen er at hun skal ha hatt kontakt med Epstein, noe som kommer fram i Se og Hørs tirsdagsutgave.

AVSLØRING: Se og Hør avslører denne uka at Celina Midelfart hadde en relasjon til Jeffrey Epstein på 1990-tallet. Nå vil FBI ha kontakt med henne. Foto: Faksimile
AVSLØRING: Se og Hør avslører denne uka at Celina Midelfart hadde en relasjon til Jeffrey Epstein på 1990-tallet. Nå vil FBI ha kontakt med henne. Foto: Faksimile Vis mer

Passasjerlister fra Epsteins privatfly viser at den norske kosmetikkarvingen var passasjer to ganger i 1996. Ved de to aktuelle flygingene var Epstein og Midelfart de eneste passasjerene på flyet, viser en passasjerliste som myndighetene i USA har offentliggjort.

At Midelfart var passasjer på flyet ble omtalt av Business Insider allerede i august. Ifølge avisa var Midelfart på Epsteins privatfly flere ganger i 1996 og 1997.

Epstein og Midelfart møttes allerede i 1994, ifølge Se og Hør. Den gang var Midelfart student i London, mens Epstein var en 20 år eldre milliardær.

PASSASJER: To ganger i løpet av høsten 1995 fløy Celina Midelfart med Jeffrey Epstein i hans privatfly. Det viser dokumenter som nylig ble offentliggjort. Foto: US Court of Appeals
PASSASJER: To ganger i løpet av høsten 1995 fløy Celina Midelfart med Jeffrey Epstein i hans privatfly. Det viser dokumenter som nylig ble offentliggjort. Foto: US Court of Appeals Vis mer

Det skal ha vært kontakt mellom Epstein og Midelfart i forretningsøyemed i forbindelse med Midelfart-konsernet.

Etter noen år skal de imidlertid ha brutt kontakten, fordi Midelfart ikke ønsket å utvikle forretningssamarbeidet ytterligere, ifølge Se og Hør.

FBI interessert

De nye opplysningene om relasjonen har vekket interessen til FBI, som for tida etterforsker Epstein. Han ble i sommer pågrepet og tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter og kvinner, men tok sitt eget liv i varetekt kort tid etter.

Saken er imidlertid ikke ferdig etterforsket, og FBI har varslet at de gjerne vil prate med så mange som mulig som kan kaste lys over Epsteins forbrytelser.

Til Se og Hør sier en FBI-agent ved den amerikanske ambassaden i Stockholm følgende:

KOMMENTAR: Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell om hvorfor kronprinsesse Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- FBI ønsker å snakke med Celina Midelfart. Vi prøver fortsatt å spore opp informasjon om Epstein, sier agenten, som av sikkerhetsmessige hensyn ønsker å være anonym.

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt ei mindreårig jente for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Han inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Midelfart var på 1990-tallet koplet til Donald Trump, som på et tidspunkt var en venn av Epstein. Hun har hardnakket hevdet at det ikke var noe romantisk mellom de to, men pressen spekulerte likevel fælt på en potensiell romanse den gang.

KOBLING: Donald Trump ble på 1990-tallet koblet til Celina Midelfart. Hun hevdet at de aldri var kjærester. Da det i 2009 ble kjent at hun hadde forlovet seg med Tor Olav Trøim, kom Trump med en lykkeønskning overfor Se og Hør: - Jeg vil ønske Celina all mulig lykke i hennes kommende ekteskap, sa han. Paret har fortsatt ikke giftet seg. Foto: NTB scanpix
KOBLING: Donald Trump ble på 1990-tallet koblet til Celina Midelfart. Hun hevdet at de aldri var kjærester. Da det i 2009 ble kjent at hun hadde forlovet seg med Tor Olav Trøim, kom Trump med en lykkeønskning overfor Se og Hør: - Jeg vil ønske Celina all mulig lykke i hennes kommende ekteskap, sa han. Paret har fortsatt ikke giftet seg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Relasjonen til Epstein og turene i hans privatfly har hun derimot ingen kommentar til. Se og Hør skriver at de har stilt henne flere spørsmål, men at disse har forblitt ubesvart. Hvorvidt FBI har vært i kontakt med henne, vites ikke.

I 2018 sto Midelfart oppført med en formue på 546 millioner kroner. I 2011 meldte hun utvandring fra Norge til Storbritannia, etter å ha studert og bodd i utlandet i flere år. Skattemessig har hun derimot aldri emigrert, og hun har beholdt sin villa i Oslo. Hun er sammen med forretningsmannen Tor Olav Trøim, som hun har et barn med.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer