Feirer knallår: - Bedre enn normalt

Hovedindeksen på Oslo Børs har gått opp 15,4 prosent i 2019. DNB trekker mest opp, mens Norsk Hydro har trukket mest ned.

VINNER OG TAPER: Hovedindeksen på Oslo Børs har gått opp 15,4 prosent i 2019. DNB trekker mest opp, mens Norsk Hydro har trukket mest ned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VINNER OG TAPER: Hovedindeksen på Oslo Børs har gått opp 15,4 prosent i 2019. DNB trekker mest opp, mens Norsk Hydro har trukket mest ned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Da det gjensto fem handelsdager på børsen, hadde hovedindeksen økt med 15,4 prosent.

- Det har vært et veldig godt år. Bedre enn normalt. I øyeblikket er hovedindeksen opp 15,4 prosent, og i et normalår stiger hovedindeksen 10 prosent. Så for dem som har spart i aksjer i år, så har det vært et veldig hyggelig år, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs.

Selskapene som har trukket mest opp på hovedindeksen, er DNB (+22,9%), Mowi (+30,7%) og Orkla (+36,2%). Taperne på børsen i 2019 var Norsk Hydro (-13,9%) og Norwegian (-62,1%)

Oljeprisen har steget med 25,5 prosent, men oljeaksjene har ikke klart å holde tritt. Børsens største sektor har dermed bremset oppgangen. Equinor er så vidt i minus med en nedgang på 0,5 prosent.

Shipping-sektoren har hatt det sterkeste året på børsen.

Fjoråret var et av de verste årene på Oslo Børs på 2000-tallet og endte med en nedgang på 1,8 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer