Leserrekord for Dagbladet

Feirer rekord: - Utrolig heftig

Dagbladet setter nye rekorder.

VILL VEKST: Dagbladets redaksjon, her representert ved vaktsjef Thomas Sæbø, redaksjonssjef Hege Varsi og vaktsjef Jesper Nordahl Finsveen, har god grunn til å smile bredt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VILL VEKST: Dagbladets redaksjon, her representert ved vaktsjef Thomas Sæbø, redaksjonssjef Hege Varsi og vaktsjef Jesper Nordahl Finsveen, har god grunn til å smile bredt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På litt under to og et halvt år har Dagbladet doblet trafikken målt i daglige lesere på mobil. Nå har også sjefredaktør Alexandra Beverfjord dobbel grunn til å juble, for ferske tall viser at november ble en rekordmåned for avisa.

Hun kan nemlig feire at mer enn 1,4 millioner lesere har valgt å lese Dagbladet på mobil hver dag i november. Toppsjefen knytter den sterke veksten til avisas storsatsing på breaking news.

- I juni 2018 hadde Dagbladet 600 000-700 000 daglige unike brukere på mobil. I november 2020 hadde vi doblet dette til 1,4 millioner daglige unike brukere på mobil. Vi er utrolig glade for at så mange nordmenn setter pris på innholdet vårt. I samme periode har vi nær doblet antallet digitale abonnenter på Dagbladet Pluss, og vi har triplet antall daglig startede strømmer på Dagbladet TV, sier Beverfjord.

I løpet av årets elleve første måneder kan Dagbladet vise til en økning i unike brukere på mobil på hele 34 prosent, ifølge tall fra avisa.

- Utrolig heftig

For å forklare de sterke novembertallene viser sjefredaktør Beverfjord til en hektisk nyhetsmåned preget av økende smittetall og nye tiltak fra myndighetene, og ikke minst presidentvalget i USA og de historiske følgende valget allerede har fått.

- Breaking news er vår viktigste satsing, og november var en utrolig heftig nyhetsmåned. Da er det veldig gledelig å se at stadig flere lesere velger Dagbladet for å holde seg oppdatert på nyhetsbildet. Vi står på døgnet rundt for å gi leserne siste nytt, sier redaksjonssjef Hege Varsi.

Samtidig som avisa kan vise til historisk høye tall på unike brukere, har Dagbladet også opplevd en voldsom vekst i sidevisninger. For i snitt hadde avisa 8,8 millioner sidevisninger daglig på mobil i november.

Internasjonal oppmerksomhet

Beverfjord skryter av kvaliteten på avisas journalistikk, og trekker fram flere konkrete saker hun mener er med på å forklare rekordtallene.

- Dagbladets avsløring om helsefarlig fluor i skismøring er årets mest prisvinnende sak. For dette arbeidet vant Dagbladet blant annet Den store journalistprisen og Skup-diplom. I tillegg har Dagbladet levert en rekke andre viktige avsløringer i 2020: Granskninger av barnevernet. Etterlønn-skandalen som endte med fiskeriministerens avgang. Sakene om Oslo-skolen, der Dagbladet har avslørt lønnsfest og skyhøy konsulentbruk. Avsløringer om corona-juks og vaksine-bivirkninger, sier Beverfjord.

- Vår siste avsløring, serien «Midtøsten-pengene», handler om autoritære staters påvirkning i Norge og dette arbeidet har allerede fått oppmerksomhet internasjonalt. Avslørende journalistikk er i kjernen av Dagbladets oppdrag.

REGNSKAPENE AVSLØRER: Dagbladet har funnet flere ukjente overføringer fra aktører i land uten trosfrihet i Midtøsten. Video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Langsem/Vedlog/Helseth Vis mer

Dagbladets sjefredaktør trekker også fram flere store satsingsområder, som har sørget for å løfte avisa det siste året.

- I Dagbladet finner du Norges største digitale kjendisprogram, «Rød Løper», og nylig har vi lansert underholdningsprogrammet «Non Stop» - dette er innhold som treffer spesielt godt hos yngre lesere. Videre er både Dagbladets finansnettsted Børsen og forbrukernettstedet DinSide en del av forklaringen på hvorfor Dagbladet opplever god vekst. Børsen alene har flere daglige unike brukere enn Dagens Næringsliv, så det er ingen tvil om at Dagbladet har mange lesere som er opptatt av å lese om økonomi.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer