Feiret millionsalg: Kunne inkassert milliarder

Solgte eierandel i Kahoot for «småpenger» i 2014. Så smalt det.

- DOLLARTEGN I ØYNENE: For seks år siden solgte NTNU sin eierandel i Kahoot på 25 prosent. NTNU-rektor Gunnar Bovim var en av dem som jublet høyt da avtalen var signert. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- DOLLARTEGN I ØYNENE: For seks år siden solgte NTNU sin eierandel i Kahoot på 25 prosent. NTNU-rektor Gunnar Bovim var en av dem som jublet høyt da avtalen var signert. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det norsk-britiske startupeventyret Kahoot har på få år blitt en verdenssuksess. Siden mobilappen ble lansert i Norge i august 2013, har plattformen vokst i rekordfart med over 1 milliard brukere globalt.

Læringsspillet ble i sin tid utviklet ved NTNU av Alf Inge Wang, Morten Versvik, Johan Brand og Jamie Brooker. I 2014 solgte imidlertid universitetet sin eierandel på 25 prosent for 11 millioner kroner.

I utgangspunktet en pen sum, og i universitetets øyne «den største suksessen de noensinne hadde hatt».

- Dollartegn i øynene

Seks år seinere skriver imidlertid nettavisa Shifter at Kahoot er verdt svimlende 26 milliarder kroner på børs. Det betyr at universitetets eierandel i dag ville vært priset til 6,5 milliarder kroner.

- En rektor med budsjettansvar kan jo få dollartegn i øynene når han ser slike summer. Men det er ikke et norsk universitets jobb å tjene mest mulig penger. Vårt mål er å få fram gründerselskaper som kan skaleres opp og bli en suksess, sier Gunnar Bovim til Shifter.

Han var rektor den gang NTNU solgte quizgiganten til de private investorene Martin Kværnstuen og Eilert Hanoa - nå kjent henholdsvis som tidligere finanssjef og selskapets administrerende direktør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.