Feite lønninger: - Forbanna

Mens strømprisene er skyhøye, har Statnett et kommunikasjonslag på åtte personer, inkludert tre sjefer og én direktør. Laveste stilling er seniorrådgiver. - Et sykdomstegn, sier Rødt-topp Sofie Marhaug til Dagbladet.

TROR LØNNSNIVÅET PROVOSERER: - Jeg tror dette bare gjør folk mer forbanna, sier Sofie Marhaug. Hun tjener selv én million, men gir 300 000 i året til Rødt i partiskatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TROR LØNNSNIVÅET PROVOSERER: - Jeg tror dette bare gjør folk mer forbanna, sier Sofie Marhaug. Hun tjener selv én million, men gir 300 000 i året til Rødt i partiskatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): Statnett bygger, eier og drifter det sentrale strømnettet i Norge. Selskapet er eid av staten, og har fått pepper i strømdebatten det siste året.

Selskapet har en kommunikasjonsavdeling på åtte personer, hvor den laveste stillingen er senior kommunikasjonsrådgiver. Disse er det fire av. I tillegg har Statnett tre kommunikasjonssjefer, og én kommunikasjonsdirektør.

- Dette er offentlige midler som kunne vært brukt helt annerledes. Det er et tegn på at Statnett begynner å få en veldig dårlig sak i offentligheten når de må ansette så mange kommunikasjonsfolk på høye lønninger, sier Sofie Marhaug (R) til Dagbladet.

Nekter å svare

Dagbladets gjennomgang av lønnsnivået i avdelingen viser at kommunikasjonsdirektøren tjente 1,7 millioner kroner i fjor. De andre sju ligger mellom 717 000 kroner og 1 164 000 kroner.

Tross gjentatte spørsmål fra Dagbladet, vil ikke Statnett oppgi den faktiske lønna til sine kommunikasjonsfolk, annet enn nevnte kommunikasjonsdirektør.

- Mer forbanna

Sofie Marhaug tror mange norske strømkunder vil bli opprørt over lønnsnivået i kommunikasjonsavdelingen i Statnett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.