Feite lønninger: - Forbanna

Mens strømprisene er skyhøye, har Statnett et kommunikasjonslag på åtte personer, inkludert tre sjefer og én direktør. Laveste stilling er seniorrådgiver. - Et sykdomstegn, sier Rødt-topp Sofie Marhaug til Dagbladet.

TROR LØNNSNIVÅET PROVOSERER: - Jeg tror dette bare gjør folk mer forbanna, sier Sofie Marhaug. Hun tjener selv én million, men gir 300 000 i året til Rødt i partiskatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TROR LØNNSNIVÅET PROVOSERER: - Jeg tror dette bare gjør folk mer forbanna, sier Sofie Marhaug. Hun tjener selv én million, men gir 300 000 i året til Rødt i partiskatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): Statnett bygger, eier og drifter det sentrale strømnettet i Norge. Selskapet er eid av staten, og har fått pepper i strømdebatten det siste året.

Selskapet har en kommunikasjonsavdeling på åtte personer, hvor den laveste stillingen er senior kommunikasjonsrådgiver. Disse er det fire av. I tillegg har Statnett tre kommunikasjonssjefer, og én kommunikasjonsdirektør.

- Dette er offentlige midler som kunne vært brukt helt annerledes. Det er et tegn på at Statnett begynner å få en veldig dårlig sak i offentligheten når de må ansette så mange kommunikasjonsfolk på høye lønninger, sier Sofie Marhaug (R) til Dagbladet.

Nekter å svare

Dagbladets gjennomgang av lønnsnivået i avdelingen viser at kommunikasjonsdirektøren tjente 1,7 millioner kroner i fjor. De andre sju ligger mellom 717 000 kroner og 1 164 000 kroner.

Tross gjentatte spørsmål fra Dagbladet, vil ikke Statnett oppgi den faktiske lønna til sine kommunikasjonsfolk, annet enn nevnte kommunikasjonsdirektør.

- Mer forbanna

Sofie Marhaug tror mange norske strømkunder vil bli opprørt over lønnsnivået i kommunikasjonsavdelingen i Statnett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer