Felt av kryptogigantens «dødsspiral»

FTXs spektakulære kollaps får konsekvenser for flere kryptoselskaper.

I TRØBBEL: Kryptoselskapet BlockFi har fått kjempeproblemer etter FTXs kollaps. Foto: AP Photo / Marta Lavandier / NTB
I TRØBBEL: Kryptoselskapet BlockFi har fått kjempeproblemer etter FTXs kollaps. Foto: AP Photo / Marta Lavandier / NTB Vis mer
Publisert

Da kryptogiganten FTX kollapset på spektakulært vis tidligere denne måneden, sendte det sjokkbølger gjennom kryptoverden.

Selskapet var ikke lenger i stand til å betale sine økonomiske forpliktelser, og da de søkte om konkursbeskyttelse trakk «gullgutten» i kryptoverden, Sam Bankman-Fried (30), seg som selskapets toppsjef.

Siden har det lekket ut en rekke opplysninger om selskapets indre liv, og i dokumenter lagt fram for retten holdt ikke John Ray III, som etterfulgte Bankman-Fried som toppsjef for selskapet, tilbake på noe.

«Jeg har aldri sett en så fullstendig svikt i kontrollrutiner og et så fullstendig fravær av pålitelig finansiell informasjon som her», skriver Ray.

«Dødsspiral»

Kollapsen har også fått fatale konsekvenser for andre aktører i kryptomarkedet. Nylig søkte BlockFi, et firma som driver med utlån av kryptovaluta, om konkursbeskyttelse i det amerikanske rettsvesenet, skriver CNBC.

De beskriver FTX-kollapsen som «sjokkerende».

Selskapet sier at de søker om konkursbeskyttelse for å restrukturere, gjøre opp gjeld og hente tilbake penger til investorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer