Fem års fengsel for bedrageri

Eiendomsinvestor Eirik Hokstad er dømt til fem års fengsel for grove bedragerier i forbindelse med lån og eiendomsinvesteringer. - Noe for høyt, sier hans forsvarer.

DØMT: Fem års fengsel ble dommen etter at eiendomsinvestor Eirik Hofstad innrømmet bedragerier for over 120 millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / NTB
DØMT: Fem års fengsel ble dommen etter at eiendomsinvestor Eirik Hofstad innrømmet bedragerier for over 120 millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hokstad var tiltalt for bedrageri og ha lurt banker til å gi ham over 120 millioner kroner i lån.

Dommen i Bergen tingrett fratar ham også retten til å drive næringsvirksomhet i fem år. Han kan heller ikke ha verv som styreleder, styremedlem eller være daglig leder i selskaper i denne perioden.

Hokstad erkjente straffskyld for alle postene i tiltalen da rettssaken startet, har både BT og BA tidligere meldt.

Det framgår av dommen at Hokstad domfelles for fem tilfeller av grovt bedrageri, en rekke falsknerier og identitetstyverier.

- Retten legger til grunn at de straffbare handlingene «er utført over en lang tidsperiode med store økonomiske og personlige konsekvenser for dem som ble rammet», heter det blant annet i dommen.

- Forbrytersk forsett

I skjerpende retning trekker tingretten fram at de kriminelle handlingene har rammet både banker, private investorer og privatpersoner.

- Tiltalte har gjennom et langt tidsrom vist et fast forbrytersk forsett, heter det blant annet.

Alt i alt har Hokstad lurt til seg lån på 121,9 millioner kroner gjennom å bruke falske signaturer, falske leieavtaler og falske kontrakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer