Fem års fengsel for bedrageri

Eiendomsinvestor Eirik Hokstad er dømt til fem års fengsel for grove bedragerier i forbindelse med lån og eiendomsinvesteringer. - Noe for høyt, sier hans forsvarer.

DØMT: Fem års fengsel ble dommen etter at eiendomsinvestor Eirik Hofstad innrømmet bedragerier for over 120 millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / NTB
DØMT: Fem års fengsel ble dommen etter at eiendomsinvestor Eirik Hofstad innrømmet bedragerier for over 120 millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hokstad var tiltalt for bedrageri og ha lurt banker til å gi ham over 120 millioner kroner i lån.

Dommen i Bergen tingrett fratar ham også retten til å drive næringsvirksomhet i fem år. Han kan heller ikke ha verv som styreleder, styremedlem eller være daglig leder i selskaper i denne perioden.

Hokstad erkjente straffskyld for alle postene i tiltalen da rettssaken startet, har både BT og BA tidligere meldt.

Det framgår av dommen at Hokstad domfelles for fem tilfeller av grovt bedrageri, en rekke falsknerier og identitetstyverier.

- Retten legger til grunn at de straffbare handlingene «er utført over en lang tidsperiode med store økonomiske og personlige konsekvenser for dem som ble rammet», heter det blant annet i dommen.

- Forbrytersk forsett

I skjerpende retning trekker tingretten fram at de kriminelle handlingene har rammet både banker, private investorer og privatpersoner.

- Tiltalte har gjennom et langt tidsrom vist et fast forbrytersk forsett, heter det blant annet.

Alt i alt har Hokstad lurt til seg lån på 121,9 millioner kroner gjennom å bruke falske signaturer, falske leieavtaler og falske kontrakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.