Fem ord snudde alt

En advarsel fra Moderna-sjefen har sendt både aksjekurser og oljeprisen nedover.

FALLER: Kursene på europeiske børser falt tirsdag morgen, etter en advarsel fra Moderna-sjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB
FALLER: Kursene på europeiske børser falt tirsdag morgen, etter en advarsel fra Moderna-sjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Dette ser ikke bra ut».

De fem ordene fra toppsjefen for legemiddelfirmaet Moderna, Stéphane Bancel, får nå «skylda» for at både oljepriser og aksjekurser faller verden over.

Oslo Børs avsluttet forrige uke med en nedgang på 3,2 prosent, som var det største fallet på børsen hittil i år. Den utløsende årsaken var frykt og uro i markedet knyttet til den nye coronavarianten omikron, som i forrige uke ble påvist i Sør-Afrika.

Mandag steg børsene igjen, men en uttalelse fra Bancel har på nytt satt en real støkk i markedene, ifølge analytikere.

- Betydelig fall

Moderna-sjefen har nemlig gått ut og advart om at eksisterende vaksiner trolig vil være langt mindre effektive mot omikronvarianten av coronaviruset.

- Jeg tror ikke at det finnes en verden der hvor vaksineeffekten forblir på det samme nivået som effekten mot deltavarianten, sier Bancel til Financial Times og fortsetter:

- Jeg tror at vi står overfor et betydelig fall, vi vet bare ikke for mye det vil falle ennå, ettersom vi må vente på dataene. Men alle forskerne som jeg har snakket med sier: «Dette ser ikke bra ut».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.