Peter Thiel

Ferdig med Trump:
- Farligere

Tek-milliardæren Peter Thiel har støttet ekspresident Donald Trump og andre såkalte MAGA-kandidater med millioner av dollar. Nå vil han ikke lenger støtte Trump eller andre politiske kandidater.

VAR ALLIERTE: Tidligere president Donald Trump sammen med Peter Thiel (i midten) og Apple-sjef Tim Cook under et møte i Trump Tower i desember 2016. Thiel har tidligere støttet Trump og andre Trump-vennlige kandidater med store pengebeløp. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
VAR ALLIERTE: Tidligere president Donald Trump sammen med Peter Thiel (i midten) og Apple-sjef Tim Cook under et møte i Trump Tower i desember 2016. Thiel har tidligere støttet Trump og andre Trump-vennlige kandidater med store pengebeløp. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Tysk-amerikanske Thiel (56) grunnla blant annet Paypal og var én av de første utenforstående investorene til å investere i Facebook. Han var også en av Trumps viktigste pengegivere da han vant presidentvalget i 2016. Siden har Thiel brukt flere titall millioner dollar på Trump og andre Trump-støttede kandidater.

Nå varsler imidlertid Thiel at han har fått nok.

- Å stemme på Trump var et ikke veldig artikulert rop om hjelp, sier milliardæren i et intervju me The Atlantic.

- Tok feil

I 2016 ga han 1,25 millioner dollar til Trump og politiske aksjonskomiteer som støttet ham. Han holdt også tale på Trumps vegne under Republikanernes landsmøte det året.

- Jeg tok feil om mye. Det var sprøere enn jeg trodde. Det var farligere enn jeg trodde. De klarte ikke å få de mest grunnleggende delene av myndighetsapparatet til å fungere. Så på det området var det verre enn mine allerede lave forventninger, sier Thiel om Trump-administrasjonen i intervjuet.

Ifølge milliardæren ringte Trump ham tidligere i år for å be om 10 millioner dollar (om lag 110 millioner kroner) i støtte til sin pågående valgkamp for å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget neste år.

Thiel ga i fjor tilsvarende beløp til Republikanernes senatskandidat i Arizona i fjor, Blake Masters, og partiets senatskandidat JD Vance i Ohio. Masters tapte, mens Vance vant, skriver The Guardian.

USAs tidligere president, Donald Trump, er i dag i retten i New York for å vitne i saken hvor han er saksøkt for omfattende bedrageri gjennom ti år. Dagbladets korrespondent Vegard Kvaale har vært inne i rettssalen. Vis mer

Fornærmet

Thiel har en formue på anslagsvis 6,6 milliarder dollar (om lag 73 milliarder kroner), ifølge Forbes.

- Han sa han var veldig trist, at det var veldig trist å høre det, sier Thiel om hvordan Trump reagerte på avslaget.

Paypal-milliardæren hevder også at at han seinere hørte at Trump hadde fornærmet ham i en samtale med Masters og kalt ham «jævla drittsekk», ifølge The Atlantic.

Thiel sier også at ektemannen ikke ønsker at han skal donere penger til politiske kandidater i valget i 2024.

- Det er alltid en sjanse for at jeg forandrer mening, men ektemannen min vil ikke at jeg skal gi dem mer penger, og han har rett, sier Thiel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer