Ferie 2021:

Feriefavoritt vil åpne for turister

En av nordmenns definitive feriefavoritter håper på å kunne åpne opp for turister allerede i mai.

I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger, som her fra Lefkada. Illustrasjonsfoto: Zeljko Radojko / Shutterstock / NTB
I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger, som her fra Lefkada. Illustrasjonsfoto: Zeljko Radojko / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger. Grekere som bor på øyene, står langt framme i vaksinekøen.

Regjeringen har som mål at såpass mange grekere vil være vaksinert innen den tid at det skaper en «mur med immunitet» rundt lokalbefolkningen.

Innen mai er planen at alle over 60 år skal være vaksinert.

FORANDRET: Henning Iversflaten har opplevd cruiseturismen i Stavanger på nært hold i 19 år. I år er det helt annerledes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge turistminister Haris Theoharis er turister velkomne fra 14. mai. Men alle vil måtte vise fram dokumentasjon på at de enten er vaksinert mot covid-19, har utviklet antistoffer eller at de nettopp har testet negativt.

Turister må også regne med at de kan bli plukket ut tilfeldig for å bli koronatestet.

Setter sin lit til Pfizer

Gjenåpningen av landet har fått navnet «Operasjon frihet» og vil være mulig takket være store vaksineleveranser i løpet av annet kvartal, blant annet av over én million doser med Pfizer-vaksiner, opplyser regjeringens talskvinne Aristotelia Peloni.

Så langt har én million av landets 11 millioner innbyggere fått minst en vaksinedose. Av disse er 400.000 fullvaksinert.

Prioriterer øyene

Myndighetene har også besluttet å bruke forsvaret til å få gjennomført en rask massevaksinering på øyene, som er populære turistmål, og som har mange eldre innbyggere. I slutten av april er planen at alle innbyggerne på de minste øyene skal være vaksinert, mens det vil ta lengre tid på Kreta, Rhodos og Korfu.

Hellas er nå inne i sin femte måned med strenge koronarestriksjoner som følge av høyt smittetrykk og stort press på sykehusene. De er fredag ventet å bli forlenget med enda ei uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer