Ferie 2021:

Feriefavoritt vil åpne for turister

En av nordmenns definitive feriefavoritter håper på å kunne åpne opp for turister allerede i mai.

I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger, som her fra Lefkada. Illustrasjonsfoto: Zeljko Radojko / Shutterstock / NTB
I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger, som her fra Lefkada. Illustrasjonsfoto: Zeljko Radojko / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger. Grekere som bor på øyene, står langt framme i vaksinekøen.

Regjeringen har som mål at såpass mange grekere vil være vaksinert innen den tid at det skaper en «mur med immunitet» rundt lokalbefolkningen.

Innen mai er planen at alle over 60 år skal være vaksinert.

Ifølge turistminister Haris Theoharis er turister velkomne fra 14. mai. Men alle vil måtte vise fram dokumentasjon på at de enten er vaksinert mot covid-19, har utviklet antistoffer eller at de nettopp har testet negativt.

Turister må også regne med at de kan bli plukket ut tilfeldig for å bli koronatestet.

Setter sin lit til Pfizer

Gjenåpningen av landet har fått navnet «Operasjon frihet» og vil være mulig takket være store vaksineleveranser i løpet av annet kvartal, blant annet av over én million doser med Pfizer-vaksiner, opplyser regjeringens talskvinne Aristotelia Peloni.

Så langt har én million av landets 11 millioner innbyggere fått minst en vaksinedose. Av disse er 400.000 fullvaksinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer