Feriefavorittens sjokkbeskjed: Kan ta fem år

Myndighetene i Thailand tror det vil ta fem år før turistnæringen i landet kommer seg fullstendig på beina igjen etter pandemien.

FOLKETOMT: Den vanligvis så populære turistdesinasjonen Phuket i Thailand ligger fortsatt temmelig øde. Landet forsøker å åpne opp for vaksinerte turister i juli, men myndighetene tror ikke turistnæringen i Thailand vil være tilbake for fullt før om fem år. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP
FOLKETOMT: Den vanligvis så populære turistdesinasjonen Phuket i Thailand ligger fortsatt temmelig øde. Landet forsøker å åpne opp for vaksinerte turister i juli, men myndighetene tror ikke turistnæringen i Thailand vil være tilbake for fullt før om fem år. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Thailand er et av de landene i verden som er mest avhengig av turistnæringen. Før pandemien utgjorde næringen 20 prosent økonomien.

Nå kan det bli noen svært tøffe år fram til 2026. Det nasjonale og sosiale utviklingsrådet i Thailand sier at de ikke forventer at turismen vil komme tilbake til det normale før i 2026, melder Bloomberg.

Noen analytikere har tidligere anslått at turismen vil være tilbake for fullt innen to år, så de nye prognosene er dårlig nytt. Ifølge utviklingsrådet vil det ramme mer enn sju millioner mennesker, som jobber i turistbransjen, og som nå må se seg om etter nye jobber.

Feriefavoritt

Thailand er blitt en feriefavoritt for turister fra hele verden. I 2019 besøkte 40 millioner turister landet - noe som ga inntekter tilsvarende om lag 500 milliarder kroner.

Landet stengte grensene for de fleste utenlandske statsborgere i mars 2020. Siden har Thailand gradvis forsøkt å åpne opp enkelte destinasjoner for vaksinerte besøkende.

Økonomien har krympet de siste fem kvartalene. Det er ventet å fortsette i perioden fra april til juni i år hvor landet kjemper mot det verste coronautbruddet det har opplevd så langt i pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer