USA

Feriekaos: - Helt uventet

Coronasmitten stopper juleferien til titusenvis av amerikanere.

TRØBBEL: Newark-flyplassen i New Jersey utenfor New York. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo
TRØBBEL: Newark-flyplassen i New Jersey utenfor New York. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo Vis mer
Publisert

Coronasmitte blant ansatte i flyselskapene førte til at over 1100 fly ble kansellert i USA søndag. Det skriver AP News.

Flyeselskapene Delta, United, JetBlue og American skylder alle på omikron-varianten for at de måtte kansellere over ti prosent av sine flyginger.

Ifølge nyhetsbyrået er det ennå uklart når trafikken kommer tilbake til normalt nivå. Allerede søndag var rundt 130 av mandagens flyreiser allerede kansellerte.

- Dette var helt uventet, sier Maddie King, talsperson for United Airlines til AP.

KORT: Her blir Raymond Johansen lei under pressekonferansen om corona. Vis mer

Store utfordringer

I USA er smitten fortsatt stigende. Den siste uka har de hatt et snitt på 187 990 nye smittede per dag, med 302 890 som høyeste tall.

Som følge av flykanselleringen var det over 10 000 mennesker som ble rammet og ikke gjennomført sine planlagte reiser.

- Jeg frykter dette er den nye normalen. Jeg kan ikke se at viruset forsvinner med det første, fortviler Mason Herlocker, som ventet på flyplassen Newark i New Jersey på sin kjæreste som kom fra Frankrike, til AP.

Med økende smitten sliter amerikanerne også med testkapasiteten, og for få hurtigtester.

- Vi må gjøre det bedre enn nå. Jeg tror situasjonen vil være bedre når vi kommer til januar. Men det hjelper oss ikke i dag eller i morgen, sier smitteverntoppen Anthony Fauci ifølge AP.

«Eksplosjon»

Omikronsmitten omtales som en «eksplosjon» av britiske forskere, og flere land, inkludert Norge har innført strenge restriksjoner. I Norge har det foreløpig gitt en effekt med dalende smittetall.

Globalt blir det nå registrert over 1 million daglige smittetilfeller, opplyser assisterende helsedirektør Espen Ropstrud Nakstad til Dagbladet.

Den siste uka har det blitt satt nye smitterekorder i Storbritannia og Frankrike med over 100 000 daglige registrerte tilfeller.

Den franske presidenten, Emmanuel Macron, har innkalt regjeringen til krisemøter mandag for å diskutere landets videre strategi i kampen mot viruset. Eksperter i landet har ifølge AP tatt til orde for å forlenge skoleferien eller gjeninnføre portforbud.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer