Corona-sommeren 2021:

Ferieøy med vaksinegrep

Greske og italienske paradisøyer håper å oppnå flokkimmunitet før turistsesongen sparkes i gang for fullt, og dermed være et mer sikkert reisemål for solhungrige vaksinerte.

CORONA-FRITT? Den italienske øya Ischia i Italia har signert en avtale om et båtlass med vaksiner, og håper dermed å kunne ha oppnådd flokkimmunitet før sommersesongen starter. Foto: Shutterstock / NTB
CORONA-FRITT? Den italienske øya Ischia i Italia har signert en avtale om et båtlass med vaksiner, og håper dermed å kunne ha oppnådd flokkimmunitet før sommersesongen starter. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På den lille italienske øya Ischia venter de om lag 70 000 innbyggerne et stort båtlass med vaksiner. Avtalen ble signert forrige uke, og håpet er at dosene vil gi flokkimmunitet på øya og at de kan skilte med å være en «covid-fri sone».

At ferieøyene i tillegg er atskilt fra fastlandet kan gi et fortrinn i kampen om turistene denne sommeren, skriver Bloomberg, som tror nettopp dette vil være attraktivt for turistene.

Ikke uten krangel

I Hellas er allerede de fleste innbyggerne på mange av landets små øyer vaksinert. I april skrotet landet karantenekrav for fullvaksinerte turister fra EU og et knippe andre land, skriver NTB.

I Italia har imidlertid en slik skjevfordeling av vaksiner skapt heftig debatt, og regionale myndigheter har protestert mot at øyboerne skal få spesialbehandling. På den andre sida av diskusjonen står øyboerne, som mener grepet er viktig for å konkurrere med andre land om turistene.

- Dette burde ikke være en kamp om vinnere og tapere. Her i Italia har vi allerede kastet bort for mye tid - Hellas begynte å snakke om covid-frie øyer for en måned siden, sier Luca D'Ambra, leder for Ischia og Procidas hotellorganisasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer