Ferieøya tømmes

Mallorca tømmes fullstendig for turister.

FØRSTE TURISTER: Gjennom et prøveprosjekt fikk de første turistene ta flyet til Palma de Mallorca den 15. juni. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at tyske myndigheter i går gjorde Spania til en såkalt «risikosone», hentes nå turistene hjem fra chartermagneten Mallorca. Reisebyrået TUI melder at de kansellerer alle tyske reservasjoner til øya, og ber sine reisende fra landet om å returnere hjem innen syv dager. Dette melder blant annet den tyske avisa Bild.

Mallorca er et av de mest populære reisemålene blant tyske turister. For øyeblikket oppholder omtrent 30 000 turister fra landet seg ved øygruppa Balearene, som blant annet består av øyene Mallorca og Ibiza.

Frykter kollaps

Ifølge den tyske reiselivsorganisasjonen DRV er over 90 prosent av turistene i Balearene estimert å være på Mallorca, uttalte talsmann for organisasjonen, Torsten Schäfer, til det tyske nyhetsbyrået DPA. Organisasjonen melder at alle turoperatører i landet vil kansellere sine reiser til øya de neste dagene.

Lokalavisa Majorca Daily Bulletin melder at frykten for økonomisk kollaps i turistnæringen er voksende. Presidenten i Mallorca Hotel Business Federation, Maria Frontera, sier til avisa at de tyske myndighetenes avgjørelse vil ha «umiddelbare økonomiske konsekvenser» for øygruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer