Ferieøya tømmes

Mallorca tømmes fullstendig for turister.

FØRSTE TURISTER: Gjennom et prøveprosjekt fikk de første turistene ta flyet til Palma de Mallorca den 15. juni. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at tyske myndigheter i går gjorde Spania til en såkalt «risikosone», hentes nå turistene hjem fra chartermagneten Mallorca. Reisebyrået TUI melder at de kansellerer alle tyske reservasjoner til øya, og ber sine reisende fra landet om å returnere hjem innen syv dager. Dette melder blant annet den tyske avisa Bild.

Mallorca er et av de mest populære reisemålene blant tyske turister. For øyeblikket oppholder omtrent 30 000 turister fra landet seg ved øygruppa Balearene, som blant annet består av øyene Mallorca og Ibiza.

Frykter kollaps

Ifølge den tyske reiselivsorganisasjonen DRV er over 90 prosent av turistene i Balearene estimert å være på Mallorca, uttalte talsmann for organisasjonen, Torsten Schäfer, til det tyske nyhetsbyrået DPA. Organisasjonen melder at alle turoperatører i landet vil kansellere sine reiser til øya de neste dagene.

Lokalavisa Majorca Daily Bulletin melder at frykten for økonomisk kollaps i turistnæringen er voksende. Presidenten i Mallorca Hotel Business Federation, Maria Frontera, sier til avisa at de tyske myndighetenes avgjørelse vil ha «umiddelbare økonomiske konsekvenser» for øygruppen.

«Hoteller og turistagtenter har gjort en enorm innsats for å gjenoppta aktiviteten ved de Baleariske øyene, og dette er utrolig dårlige nyheter for oss», sier hun. Avisa melder også at så mye som 30 prosent av restaurantene på øya forventes permanent nedlagt de neste månedene.

Viktig kundegruppe

«Grunnet utenriksdepartementets endrede reiseråd, vil det ikke være mulig å fortsette ferien ved ditt nåværende reisemål», heter det i en melding til tyske reisende på TUIs nettside.

Tyskerne er sammen med turister fra Storbritannia de som utgjør den største turistgruppen til ferieøya. Storbritannia innførte to ukers karantenekrav for reisende fra Spania i juli, og advarte sine borgere mot å reise til landet. Nå følger altså Tyskland etter.

De tyske turistene må testes for coronavirus etterfulgt av karantene når de kommer tilbake til hjemlandet. Smittetallene i Spania er stigende, og Balearene er en av regionene med størst smitteøkning.

ADVARER: Talsmannen for aktivistgruppa Tot Inclòs i Mallorca kommer med en klar beskjed til norske turister. Video: Ingrid Cogorno / Foto: Anita Arntzen Les hele saken her: https://goo.gl/yEVuTL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer