Ferieparadis i krise

I Thailand bidrar mangelen på turister til en økonomisk krise som overgår tsunamien i 2004.

TOMME SOLSENGER: Slik ser strendene på Phuket i Thailand ut under coronakrisen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TOMME SOLSENGER: Slik ser strendene på Phuket i Thailand ut under coronakrisen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før coronapandemien brøt ut for fullt i mars i år, var det thailandske ferieparadiset Koh Samui stappfullt med turister.

Nå er det tomt i gatene, og alle solsengene ved strendene er ledige. Taxisjåførene sitter i veikanten i mangel på kunder, ifølge The Guardian.

Det er en stor kontrast til fjoråret.

I fjor besøkte 40 millioner turister Thailand. Ifølge Tourism Authority of Thailand (TAT) vil ikke i nærheten av det samme antallet besøke turistdestinasjonen i 2020. Landet vil slite med å tiltrekke seg nær en fjerdedel av fjorårets besøkstall.

Myndighetene vurderer nå å åpne for land med lite smitte, men det er ikke avklart når dette vil skje.

Lukket dørene

Det var i april at Thailand lukket dørene for alle passasjerfly. Det kan ha bidratt til at Thailand har klart å holde coronasmitten under kontroll - med 3269 smittetilfeller og 58 dødsfall, ifølge Worldometer.

Det er ikke første gang reiselivsnæringen i landet sliter. Den har overlevd tsunamien i 2004, svineinfluensa og SARS. Men ifølge nestsjef for markedskommunikasjon i TAT, Tanes Petsuwan, kan ikke dette sammenliknes med Covid-19.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.