Corona i Thailand

Ferieparadis med vaksine-grep

Har du tatt coronavaksine? Da blir det straks lettere å være turist i Thailand.

TOMT: Strendene i Phuket er vanligvis stappfull av turister, men etter at pandemien slo til, har både øya og landet slitt voldsomt. Foto: Shutterstock / NTB
TOMT: Strendene i Phuket er vanligvis stappfull av turister, men etter at pandemien slo til, har både øya og landet slitt voldsomt. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var som en dominoeffekt. Da turistene sluttet å komme hit, kollapset økonomien. Ingen kjøpere, ingen selgere.

Det sier den thailandske sykepleieren Bang-orn Rungruang, da The Guardian ber henne beskrive hvordan coronapandemien har påvirket ferieøya Phuket. Rungruang jobber i dag på det lokale vaksinesenteret

Vanligvis er det ifølge avisa rundt ti millioner turister som besøker ferieparadiset hvert eneste år. Slik er det ikke nå. De fire første månedene i 2021 skal kun 28 701 turister ha besøkt landet.

Gateselgere har pakket sammen sakene sine, taxisjåfører har knapt råd til å lease bilene, til og med med på det lokale sykehuset har antall pasienter sunket kraftig, da mange av dem som bor på øya til vanlig heller har reist hjem til dit de opprinnelig er bosatt.

Strenge regler

De siste månedene har store deler av Europa åpnet opp igjen etter pandemien. På den annen side må alle som nå velger å reise til Thailand, enten de er thailandske statsborgere eller turister, bo på et karantenehotell i 14 dager. De må også avlegge en negativ coronatest før de kan reise videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer