Trinidad og Tobago:

Ferieparadis-sjokk: Stranda ble brått svart

De kritthvite strendene i Karibia ble plutselig kullsvarte. Mystisk «spøkelsesskip» etterlater store spørsmålstegn.

KATASROFALT UTSLIPP: Myndighetene vurderer å erklære nasjonal nødsituasjon etter det enorme oljeutslippet. Foto: AFP / NTB
KATASROFALT UTSLIPP: Myndighetene vurderer å erklære nasjonal nødsituasjon etter det enorme oljeutslippet. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

I Karibia ligger ferieparadisene på rekke og rad med sine eventyrlige strender og asurblått hav. De siste dagene har imidlertid Trinidad og Tobago utenfor kysten av det nordøstlige Venezuela vært et unntak fra regelen.

Flyfoto viser hvordan de kritthvite strendene brått er blitt kullsvarte. Ifølge BBC skyldes dette et enormt oljeutslipp etter et mystisk skipsforlis.

Forferdelig tidspunkt

Myndighetene vurderer å erklære nasjonal nødssituasjon, og dermed be om internasjonal bistand. Foreløpig jobbes det på spreng med over 1000 frivillige for å begrense skadene.

JOBBER PÅ SPRENG: Over 1000 frivillige jobber intenst for å begrense skadene fra oljeutslippet. Foto: NTB
JOBBER PÅ SPRENG: Over 1000 frivillige jobber intenst for å begrense skadene fra oljeutslippet. Foto: NTB Vis mer

Ifølge tyske Bild har situasjonen også rammet på verst tenkelig tidspunkt for turistnæringa. På denne tida av året valfarter vanligvis turister til øyparadiset i forbindelse med karnevalssesongen.

Nå frykter lokale virksomheter at gjestene vil utebli og at en helt sentral inntektskilde faller bort.

Ingen nødanrop

Ifølge nyhetsbyrået AFP kantret skipet - bare identifisert som «The Gulfstream» - forrige onsdag utenfor kysten av Tobago. Ikke lenge etter kom den seige, svarte massen flytende inn mot øyparadiset.

Flere medier skriver at det ikke er registrert noen nødanrop i forbindelse med hendelsen, og at det ikke ble funnet noen besetning i nærheten av vraket.

Videre oppgis det at skipet var uregistrert og seilte uten flagg.