Ferieparadis slår alarm

Feriesultne turister har begynt å innta Hawaii. Det har skapt full krise.

IKKE FORBEREDT: Ferieparadiset Hawaii er bekymret for turistsituasjonen. Her er turister avbildet på en strand i Honolulu i 2017 - før turisttallet var i ferd med å «sprenges». Foto: AP Photo / Caleb Jones
IKKE FORBEREDT: Ferieparadiset Hawaii er bekymret for turistsituasjonen. Her er turister avbildet på en strand i Honolulu i 2017 - før turisttallet var i ferd med å «sprenges». Foto: AP Photo / Caleb Jones Vis mer
Publisert

Etter et drøyt år med stengte grenser, hjemmekontor og pandemipreget hverdag, er den internasjonale reiseaktiviteten i ferd med å ta seg kraftig opp.

Når sommerferien i tillegg nærmer seg med stormskritt, og flere land lemper på innreiserestriksjoner, er de aller fleste sulten på å oppfylle feriedrømmen om kritthvite strender og asurblått hav.

Det er godt nytt for en felles turistnæring som har ligget fullstendig brakk i månedsvis. Samlet sett har bransjen gått på astronomiske tap.

Det gjelder også ferieparadiset Hawaii - der turisme er delstatens økonomiske livbøye.

Forstyrrelser

Ifølge nyhetsbyrået AP var det rekordhøye 10,2 millioner turister som besøkte Hawaii i 2019. Den gang slo lokalbefolkningen og turistindustrien selv full alarm om det voldsomme innrykket.

Bekymringen og frustrasjonen knyttet seg til ødeleggelser av naturomgivelser, samt at mange tok seg til rette og forstyrret privatlivet til de fastboende.

Så skylte pandemien over verden, og ferieparadiset fikk sitt etterlengtede pusterom. At turistene uteble fullstendig, var riktignok ingen optimal situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer