Feriepengene kan ryke: ­- En akutt krise

LO tordner mot regjeringen for manglende vilje til å hjelpe coronarammede som må se langt etter feriepengene.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er virkelig uholdbart om dette ikke blir ryddet opp i. Svært mange står i en veldig fortvilt situasjon. Det er en akutt krise, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til Børsen.

De siste ukene har landets største arbeidstakerorganisasjon med 1 million medlemmer presset på for en kontantstøtteordning til titusenvis av arbeidstakere som ikke kommer til å få feriepenger fra arbeidsgiveren i år.

Så langt uten gjennomslag.

Blir opprørt

- Jeg blir opprørt over dette, kjenner jeg. Regjeringa viser veldig liten forståelse for vanlige arbeidsfolk som står i en svært vanskelig situasjon, sier LO-toppen.

Hver fjerde bedrift som er tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon har gitt beskjed om at de enten ikke kan, eller er usikre på om de klarer å betale feriepenger til sine ansatte i år.

- 11 prosent sier at de ikke har likviditet til å betale ut feriepenger og 13 prosent er usikre. Samtidig sier en av fire bedrifter at de har problemer med å betale regninger som forfaller om kort tid, sa NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til Børsen nylig.

Nedstengningen for å begrense spredningen av coronaviruset har med andre ord gått hardt ut over en lang rekke virksomheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer