Festet for 100 000 - stakk fra regninga

Ungdommer spiste, drakk og tok massasje for 100 000 kroner på Norefjell, men var ikke like interessert da regninga kom.

- FREKT: Hotelldirektør ved Norefjell Ski & Spa forteller at de fattet mistanke om svindel og dermed kontaktet politiet. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
- FREKT: Hotelldirektør ved Norefjell Ski & Spa forteller at de fattet mistanke om svindel og dermed kontaktet politiet. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 18 år gammel mann er pågrepet etter å ha forsøkt å lure seg fra regningen etter å ha festet for nesten 100 000 kroner på Norefjell ski & spa.

- Det var en gruppe unge mennesker som i flere dager hadde drukket, spist, tatt massasje, leid ski og festet i vei uten å betale for seg, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB.

Da regningen skulle gjøres opp torsdag formiddag prøvde en 18 år gammel mann, som er hovedmistenkt i saken, å lure betjeningen på hotellet til å tro at han hadde betalt. Ifølge operasjonslederen viste mannen fram falske bankoverføringer til betjeningen.

- Skulle spandere

Operasjonsleder sier at tre-fire personer har holdt til i en leilighet på hotellet i noen dager. I tillegg har det vært flere folk som har vært til og fra i leiligheten.

- De hadde opparbeidet seg en regning på opp mot 100.000 kroner. Slik jeg forstår det skulle den siktede spandere på alle, men det spørs vel om han har de pengene, sier Mørch.

Mannen er nå pågrepet og kjørt i arresten i Drammen.

- Der skal han avhøres, så får vi se om han erkjenner noe, sier Mørch.

- Frekt

Overfor Børsen forklarer hotelldirektør, Sjur Aalvik, at de fattet mistanke om svindel da vedkommende ikke kunne fremvise dokumentasjon på at pengene var overført til resorten.

- Det er rett og slett frekt. Heldigvis oppdager vi slike tilfeller ganske raskt, og i dette tilfellet koblet vi på politiet med en gang. Dette er heldigvis noe som skjer ytterst sjelden.

Aalvik forklarer at de utover å ha politianmeldt saken, ikke vil ta ytterligere grep foreløpig.

- Vi lar politiet ta seg av saken. Dette er naturligvis surt, men nå er vedkommende tatt. Selve pågripelsen gikk også udramatisk for seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer