Festival avlyst: - Et mareritt

Økte kostnader setter en stopper for strandfestivalen Kadetten i 2023.

AVLYST: Slik har det sett ut tidligere på strandfestivalen Kadetten, men i 2023 ser arrangøren seg nødt til å avlyse. Foto: Kadetten
AVLYST: Slik har det sett ut tidligere på strandfestivalen Kadetten, men i 2023 ser arrangøren seg nødt til å avlyse. Foto: Kadetten Vis mer
Publisert

Tidligere i februar kunngjorde strandfestivalen Kadetten, som avholdes på Kadettangen i Sandvika i Oslofjorden, at festivalen er avlyst i år.

«Vi har, uten å komme i mål, jobbet hardt med å bygge en line-up som er sterk nok i forhold til hva dere fortjener og forventer. Dessverre, og helt ærlig, er ikke de artistene vi ønsker tilgjengelige sånn at vi kan tilby dere den beste pakken mulig i år.»

Videre skriver de at det jobber mot et comeback i 2024.

I et brev til kommunen kastes det ytterligere lys over bakteppet for avlysninga.

Brevet, som Budstikka omtalte først, er signert Øivind Ekeland, som sitter i festivalledelsen i Kadetten.

- ALT har skutt i været

- Hei nydeligste dere i Bærum kommune, åpner Ekeland, før han viser til Facebook-posten om avlysningen.

Han skriver videre i brevet:

- Avlysningen kommer ene og alene av kostnadene på artistene og tilgjengelighet i 2023. Prisene på ALT har skutt i været, i tillegg er forutsigbarheten for amerikanske artister blitt logistikkmessig et mareritt med flyreiser og så videre. Og om det ikke var gale nok i 2022 – så skjedde det vi trodde aldri kunne skje – det ble verre!

I brevet roser han også Bærum kommune for samarbeidet:

- Det har vært en virkelig hard reise helt fra det første møtet hos dere – men jammen meg har dere vært utrolig greie og flotte å jobbe sammen med, står det i brevet.

- Vi har veldig gjerne lyst å komme tilbake til dere i 2024 med brask og bram. Vi gir IKKE OPP KADETTEN bare så det er sagt!!!!

Børsen har henvendt seg til pressekontakt i Kadetten, Lars Baade, som foreløpig ikke har besvart Børsens henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer