Fiffens festparadis forfaller: - En skam

Sommerperla på Oslos beste vestkant var en gang en kjendismagnet med høy St. Tropez-faktor. Nå har bygget forfalt og går en ukjent framtid i møte.

I HVILEMODUS: Hukodden Strandrestaurant - en perle i Bygdøy-skjærgården - har nå stått ubrukt i flere år. Forfallet er betydelig. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
I HVILEMODUS: Hukodden Strandrestaurant - en perle i Bygdøy-skjærgården - har nå stått ubrukt i flere år. Forfallet er betydelig. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er jo en skam. At en så vanvittig eiendom har stått ubrukt i flere år. Det er virkelig et perleobjekt, sier Marius Berger.

Hukodden Strandrestaurant ytterst på Bygdøy står og ruver på ei kremtomt av de sjeldne. Eiendommen ligger idyllisk til med upåklagelig utsikt ytterst i vannkanten, omgitt av luksusvillaer og vakre strandlinjer.

Sjøperla ble opprinnelig bygget som badehus for Vidkun Quisling under andre verdenskrig. I nyere tid har lokalene huset storslåtte champagnefester for fiffen - for ikke å utelate kjendistunge arrangementer og bryllup.

Så ble det stille.

I dag er det verneverdige bygget - en gang omtalt som et «kjendissted med høy St. Tropez-faktor» - brutt ned til et tomt og nedslitt skall: Opp av terrassen vokser mose og ugress, mens malingen er flasset og vinduer knust.

I snart tre år har naturkreftene fått fritt spillerom med bygningsmassen. På innsida er det ingen aktivitet å spore.

På oppfordring fra Børsen anslår Berger - som har operert som eiendomsmekler i Indre Oslofjord i 18 år - at næringsobjektet kunne blitt priset til 20 millioner kroner i dagens marked.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer