Fikk Erna-beskjed på direkten

Ti dager før valget publiserte Finansavisen en sak om flere ukjente aksjekjøp fra Sindre Finnes. Erna Solberg sier at hun ikke forsto at det var nye opplysninger.

Fredrik Solvang fikk en beskjed på øret under «Debatten» tirsdag kveld. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Via sin pressesjef Cato Husabø Fossen opplyser Solberg til VG at Høyre ikke ble kontaktet om saken i Finansavisen før den var publisert. Saken er heller ikke nevnt på Solberg og Høyres tidslinje som de la fram tirsdag kveld.

Dette ble også formidlet av programleder Fredrik Solvang under tirsdagens «Debatten», som fikk beskjeden på øret under direktesendingen like etter at han hadde omtalt saken fra Finansavisen.

- Da Erna oppdaget saken noen dager etter at den ble publisert, oppfattet hun ikke at den inneholdt informasjon som endret bildet av at hun hadde hatt tilstrekkelig informasjon om Sindre Finnes’ aksjehandler til å kunne vurdere egen habilitet som statsminister, skriver Fossen til VG.

Av Finansavisens sak går det fram at Finnes siden 14. juni 2021 til sammen gjort 62 handler, hvor det samlede volumet (kjøp og salg) beløper seg til 10,2 millioner kroner.

Fossen påpeker at det ikke går fram av saken at handlene skjedde mens hun fortsatt var statsminister, som hun var til 12. oktober 2021.

Han legger også til at så lenge man vet tilstrekkelig for å vurdere habiliteten sin eller be om ytterligere informasjon når man er i tvil, er det ikke et krav om at man må varsles om hvert enkelt kjøp eller salg ektefellen foretar seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.