Nye coronatiltak:

Fikk få timers varsel: - Uakseptabelt

På få timer måtte hele Oslos serveringsbransje omstille seg etter at regjeringen presenterte nye coronatiltak. Dagen etter fikk Bergen enda kortere frist.

FRUSTRERT: Daglig leder i selskapet som blant annet driver Raadhuset bar, er frustrert over det korte varselet utelivsbransjen fikk. Goto: Skagstindgruppen.
FRUSTRERT: Daglig leder i selskapet som blant annet driver Raadhuset bar, er frustrert over det korte varselet utelivsbransjen fikk. Goto: Skagstindgruppen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 16 torsdag ettermiddag holdt regjeringen pressekonferanse om smittesituasjonen, etter en rekke mistenkte tilfeller av omikron-utbrudd i Norge.

Regjeringen presentere blant annet en rekke inngripende tiltak i over 20 kommuner i Oslo, Viken og Innlandet.

Tiltak som blant annet rammer utelivsbransjen, kulturbransjen og serveringsbransjen – nok en gang.

Fredag ble det også innført strengere tiltak i en rekke kommuner i Vestland. Disse reglene trådde i kraft klokka 21, bare fire timer etter at innbyggerne ble varslet.

- Vanskelig

Daglig leder på Kvarteret i Bergen, Sara Mørland, synes det er altfor kort varsel og at informasjonen er utydelig.

- Det er vanskelig å forholde seg til. Vi er jo allerede åpent og er derfor nødt til å omstille oss mens vi har pågående arrangementer. Det at vi er frivillig drevet gjør oss avhengige av at folk er villige til å komme inn gratis, på kort varsel og på en fredag for å klare å etterleve de nye tiltakene. Det er veldig høye krav å stille til kultur- og utelivsbransjen, forteller Mørland til Dagbladet.

Hun forteller videre at de nå jobber for å kunne forholde seg til de nye tiltakene og ser på muligheten for å gjeninnføre et digitalt betalingssystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer