Fikk hjelp av avhørs­ekspert i Kripos

Slik er påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen helt privat.

OMDISKUTERT MANN: Nicolai Tangen har den siste uka fylt spaltene - nå forteller nære og bekjente om den påtroppende oljefondsjefen. Her sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit da kronprinsparet holdt middag for «Business for Peace Honorees Dinner» på Skaugum i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OMDISKUTERT MANN: Nicolai Tangen har den siste uka fylt spaltene - nå forteller nære og bekjente om den påtroppende oljefondsjefen. Her sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit da kronprinsparet holdt middag for «Business for Peace Honorees Dinner» på Skaugum i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er en beskjeden sørlending. Jeg har vært interessert i finans siden jeg var liten gutt og gikk med aviser og solgte blomster på restauranter - og kjøpte aksjer for pengene, har Nicolai Tangen (53) uttalt til NTB.

Han føyde seg lenge inn i rekka over ansiktsløse milliardærer. De som bygger gigantformuer i det stille og som skyr pressen.

Det skulle brått endre seg 26. mars 2020. Tangen, som etter egne ord «setter veldig pris på privatlivets fred», ble da kjent for å være mannen som skal forvalte Norges oljeformue på rundt 10 000 milliarder kroner.

- Å bli oljefondssjef er for meg selve drømmejobben, som jeg på en måte har trent til hele livet, sa toppsjefen til Kapital.

Fasjonabelt

Tangen dukket for alvor opp på norsk offentlighets radar i forbindelse med en omstridt kunstgave til fødebyen Kristiansand i 2015. Deretter gikk teppet ned, før han i mars ble introdusert som ny oljefondssjef. Først etter at VG hadde kikket bak kulissene på Tangens «drømmeseminar», kom imidlertid flombelysningen.

Mediesirkuset står i sterk kontrast til milliardærens liv for bare noen uker tilbake. De seineste 28 åra har finansmannen vært bosatt i London - sammen med kona Katja Tangen og tre barn. Siden 2005 har lokale innbyggere kunnet observere den dresskledde nordmannen til og fra AKO Capital-kontoret i det eksklusive distriktet Mayfair.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer