Matkasse-Adam

Fikk knekken: - Helt jævlig

Adam Bjerck (33) fant kunsten etter at han møtte veggen for noen år siden. Nå gjør «Adams Matkasse»-gründeren suksess i Bergen.

ÅPNER OPP: Adam Bjerck åpner opp om livet som restauranteier. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
ÅPNER OPP: Adam Bjerck åpner opp om livet som restauranteier. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Økte kostnader og høye strømpriser preger næringslivet, som i ukevis har slått alarm. Likevel åpnet Adam Bjerck restaurant Engen i Bergen før jul. Dagbladet møter ham i den relativt nye restauranten litt utenfor den indre sentrumskjernen.

- Det er tøft. Det er det. Men strømmen varierer veldig, sier han.

I tillegg til Engen, har han restaurant Bjerck i sentrum og Flamme Burger. Plutselig gikk strømregninga på restauranten Bjerck fra 37 000 til 137 000 kroner. For å ta unna noe av kostnadene, har han økt prisene.

- Det er naturlig. Vi må ta det vi må ha for at det skal gå rundt. Vi skal ha ansatte på jobb, og dekke økte strømutgifter. Det gjør det vanskeligere å drifte en restaurant godt. Du må være på ballen hele tida, sier 33-åringen.

Han følger nøye med på situasjonen og har møter i ledergruppa, hvor de ser på timer, hvordan service har gått og følger med hos NHO.

- Det tror jeg er veldig viktig og en av grunnene til at vi lykkes. At vi er så tett på hele tida.

- Alt gikk tapt

Restauranten Bjerck åpnet i Bergen sentrum jula 2018. Så rammet pandemien i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer