Erna Solberg:

Fikk liste uka før valget

Høyre-lederen fikk lista med ektemannens ukjente aksjehandler ei uke før valget.

PRESSEKONFERANSE: Erna Solberg knakk sammen under pressekonferansen hvor hun uttalte seg om ektemannens omfattende og skjulte aksjehandel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Erna Solberg knakk sammen under pressekonferansen hvor hun uttalte seg om ektemannens omfattende og skjulte aksjehandel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Søndag kveld melder VG at Erna Solberg mottok en liste fra E24 uka før valget, som ifølge avisa viste at forklaringen hun hadde gitt velgere om ektemannens aksjekjøp, var feil.

Det opplyste hun ikke om før fredagens pressekonferanse, fire dager etter valget, skriver VG.

Erna Solberg har ikke besvart avisas spørsmål om saken.

Hennes presserådgiver, Cato Husabø Fossen, fastholder at Finnes' forklaring, også uka før valget var at det kun var i 2021 at han hadde drevet med kortsiktig aksjehandel.

- Dessverre vet vi nå at han ikke snakket sant, skriver han.

- Som hun også sa til NRK Dagsrevyen fredag 8. september gjorde dette det klart for henne at omfanget av handel hadde vært større enn hun hadde vært kjent med.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer

Fredag forrige uke innkalte Høyre-lederen til pressekonferanse, etter at det i ei ukes tid hadde vært meldt om at ektemannen hennes hadde drevet askjehandel i skjul - mens Solberg var statsminister.

Det er strenge regler for aksjehandel for politikere og deres nærmeste - ettersom man i maktposisjoner kan ha stor påvirkning på verdien av selskaper.

Finnes har hatt en omfattende aksjehandel i konas regjeringsperiode, og flere eksperter har vært forbløffet over omfanget. Solberg har dermed slått fast at hun har vært inhabil i flere saker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer