Sindre Finnes

Fikk «lobby-unntak»

Da Erna Solberg ble landets statsminister skulle ikke Sindre Finnes jobbe opp mot departementene - men det fantes unntak.

GRØNN OMSTILLING: Sindre Finnes fikk delta i departementsmøter om grønn skipsfart. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
GRØNN OMSTILLING: Sindre Finnes fikk delta i departementsmøter om grønn skipsfart. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sindre Finnes har siden 1998 jobbet som fagsjef i Norsk Industri. Av sin egen arbeidsgiver beskrives ham som «bare tallknuser», og han skal ikke ha hatt noe med lobbyvirksomhet eller politikk å gjøre mens kona Erna Solberg var statsminister.

- Avtalen som ble inngått med Statsministerens kontor, var at Finnes ikke skulle være involvert i noen saker knyttet til regjering, noe departement eller lobby. Han ble innelåst som tallknuser og jobbet bare som tallknuser. Det har vi alltid fulgt opp og han har aldri vært med på et møte knyttet til lobby og politikk, uttalte Finnes' sjef Stein Lier-Hansen i forrige uke.

Det stemmer likevel ikke overens med det Finnes selv har uttalt.

Nå er Lier-Hansen kalt inn på teppet hos Norsk Industri, etter å ha innrømmet at hans første uttalelser i saken var feil. Det bekrefter styremedlem Heidi Faukald.

- Vi var ikke informert da VG skrev om dette i dag, sier hun til avisa.

I sin egen selvbiografi, «Ved Ernas side», forteller Finnes at han hadde «lobby-fritak» når det gjaldt miljøvennlig skipsfart overfor myndighetene.

Som E24 og DN skrev tidligere denne uka, stilte Solberg opp på en skrytevideo av rederiet Wallenuis Wilhelmsens miljøsatsing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.