Fredrik Solvang:

- Fikk luksuscruise av milliardær

NRK-profilen Fredrik Solvang fikk påspandert et luksuscruise av den norske milliardæren Christian Ringnes. Solvang sa ikke fra til NRK.

PÅSPANDERT AV MILLIARDÆR: NRK-profilen Fredrik Solvang fikk påspandert et luksuscruise av milliardæren Christian Ringnes, i forbindelse med milliardærens utsatte bryllup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PÅSPANDERT AV MILLIARDÆR: NRK-profilen Fredrik Solvang fikk påspandert et luksuscruise av milliardæren Christian Ringnes, i forbindelse med milliardærens utsatte bryllup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-profilen Fredrik Solvang fikk i høstferien påspandert et luksuscruise av investoren og milliardæren Christian Ringnes.

Det melder Dagens Næringsliv (DN).

Solvang bekrefter selv overfor avisa at han deltok på cruiset, sammen med om lag 100 andre mennesker, deriblant milliardærene Stein Erik Hagen og Jens Ulltveit-Moe og Ferd-arvingen Katharina Andresen, ifølge DN.

SKJERFENTUSIAST: Christian Ringnes forteller at han alltid har på seg skjef, til og med når han sover. Video: TV2 Vis mer

Bryllupscruise

Christian Ringnes og forloveden Lotte Birgitta Inger inviterte rundt 100 mennesker på cruise i høstferien, deriblant NRK-programlederen Solvang.

Cruiset skulle i utgangspunktet feire det planlagte bryllupet mellom Christian Ringnes og Lotte Birgitta Inger. Solvang og samboeren har vært venner med Ringnes og Inger i flere år.

De fikk invitasjon om å være med på bryllupscruise som ble utsatt på grunn av pandemien. I mellomtida ble også bryllupet utsatt.

- De hadde billettene uansett, og hadde invitert hovedsakelig familie, slekt og en del venner. Så det var de samme menneskene som ville vært i bryllupet. Det er bakgrunnen. Jeg var der som ren privatperson, sier Solvang til DN.

STATSBUDSJETTET: Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen om milliardær-flukt: - Det må de få lov til
 Vis mer

Ikke avklart med NRK

Solvang vedgår overfor DN at han ikke avklarte turen med NRK-ledelsen på forhånd.

- Jeg sa ikke hva eller hvor jeg skulle. Når du ringer, tenker jeg at det skulle jeg kanskje gjort. Men jeg tenkte ikke på det da, siden jeg så på det som et helt privat bryllup. Jeg pleier ikke å plage redaktørene mine med alle bryllup, middager, treff og bursdager jeg er i. Derfor tenkte jeg ikke på å varsle dem, for jeg så det ikke som problematisk, sier Solvang til avisa.

Videre bekrefter han også at det var Ringnes som tok regningen, men at han ikke vet hvor mye det kostet.

- Aner ikke. Det ville vært uhøflig å spørre om det.

NRK svarer

Børsen har vært i kontakt med programredaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge.

- Dette var altså et privat arrangement i forbindelse med en bryllupsinvitasjon. Det er lov å ha venner, også for journalister, også venner som er rike. Som Fredrik sier reiser det noen habilitetsspørsmål, for eksempel i forhold til Christian Ringnes, men de har jo vært der en stund. Skulle det oppstå andre habilitetsspørsmål som følge av arrangementet må vi vurdere det konkret, skriver han i en mail til Børsen.

- Jeg var ikkje kjent med denne turen på forhånd, som Fredrik forteller var det snakk om en privat reise i hans ferie. Men jeg er enig med Fredrik i at han godt kunne fortalt om det på forhånd, fortsetter han.

- Kjempefin tur

Kort tid etter Dagens Næringsliv publiserte saken om luksuscruiset, kom Solvang selv med en lengre uttalelse på Intagram, hvor han begrunner hvorfor han takket ja til turen.

«Jeg har mange venner og bekjente. Gjennom snart 25 år som journalist og et halvgammelt liv har jeg kommet i kontakt med mange interessante mennesker.»

«Deriblant Lotte, som er Christian Ringnes’ forlovede. Så da min samboer og jeg ble invitert på bryllupstur med deres familie, slekt og venner, takket vi ja som venner. Man pleier ikke å betale for seg i bryllup.»

«Med så mye fokus som det er på meg, må jeg alltid, hver bidige dag jeg går ut av døra, tenke på konsekvensene av egne handlinger. Det gjorde jeg også i denne forbindelsen, og jeg har siden jeg ble venn med Christian Ringnes utelukket at jeg kan ha noe å gjøre med ham som journalist.»

«Vi hadde en kjempefin tur med mange spennende kulturelle opplevelser. Jeg rakk dessverre ikke å snakke med alle om bord på båten, men det var god stemning.»

«Hvis situasjonen skulle oppstå at noen som var med på turen er aktuelle for deltakelse i Debatten, må jeg i hvert enkelt tilfelle vurdere habiliteten min.»

Fredrik Solvang har ikke besvart Børsens henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer