Kreftforeningen

Fikk milliondonasjon fra giver: - Fantastisk

Giveren ønsket å donere dødsboet sitt til Kreftsforeningen, i forrige uke ble den solgt for millioner.

SOLGT: Denne eneboligen fra 1962 ble i forrige uke solgt, hele summen gikk til Kreftforeningen. Foto: Fredrik Hansson / Diakrit
SOLGT: Denne eneboligen fra 1962 ble i forrige uke solgt, hele summen gikk til Kreftforeningen. Foto: Fredrik Hansson / Diakrit Vis mer
Publisert

I forrige uke ble det solgt en enebolig for 7,1 millioner kroner i Fjellhamar.

Hele beløpet ble testamentert til kreftforeningen, i tillegg til alle eiendeler fra den avdøde, skriver MittLørenskog.

- Det er på en måte helt fantastisk hver gang det skjer: Det kommer med stor takknemlighet fra oss, forteller generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross til Børsen.

Hun forklarer at pengene vil bli brukt til både kreftforskning og kreftomsorgstilbud. Ifølge Ross kommer over 27 prosent av inntektene til foreningen fra testamenterte gaver.

- Selv om testamentet ikke sier noe konkret om det, sørger vi for at avdøde får en gravstøtte, at det kommer blomster på graven og at graven blir stelt jevnlig. Det gjør vi av respekt og for å takke den som velger å gi arven sin til vårt arbeid med kreftsaken, sier Ross.

Stor interesse

Eneboligen ble lagt ut for salg 11. januar, og solgt bare fem dager etterpå.

Kjetil Borgersrud , eiendomsmegler i Eie eiendomsmegling, forteller at det var elleve interessenter på visning. Alle blir informert om formålet og hvem som er selger. Interessentene opplevde dette som positivt, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.