Kreftforeningen

Fikk milliondonasjon fra giver: - Fantastisk

Giveren ønsket å donere dødsboet sitt til Kreftsforeningen, i forrige uke ble den solgt for millioner.

SOLGT: Denne eneboligen fra 1962 ble i forrige uke solgt, hele summen gikk til Kreftforeningen. Foto: Fredrik Hansson / Diakrit
SOLGT: Denne eneboligen fra 1962 ble i forrige uke solgt, hele summen gikk til Kreftforeningen. Foto: Fredrik Hansson / Diakrit Vis mer
Publisert

I forrige uke ble det solgt en enebolig for 7,1 millioner kroner i Fjellhamar.

Hele beløpet ble testamentert til kreftforeningen, i tillegg til alle eiendeler fra den avdøde, skriver MittLørenskog.

- Det er på en måte helt fantastisk hver gang det skjer: Det kommer med stor takknemlighet fra oss, forteller generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross til Børsen.

Hun forklarer at pengene vil bli brukt til både kreftforskning og kreftomsorgstilbud. Ifølge Ross kommer over 27 prosent av inntektene til foreningen fra testamenterte gaver.

FORNØYD: Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross forteller Børsen at Kreftforeningen er takknemlig for at eieren valgte å testamentere alt hen hadde til kreftsaken. Foto: Jorunn Valle Nilsen
FORNØYD: Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross forteller Børsen at Kreftforeningen er takknemlig for at eieren valgte å testamentere alt hen hadde til kreftsaken. Foto: Jorunn Valle Nilsen Vis mer

- Selv om testamentet ikke sier noe konkret om det, sørger vi for at avdøde får en gravstøtte, at det kommer blomster på graven og at graven blir stelt jevnlig. Det gjør vi av respekt og for å takke den som velger å gi arven sin til vårt arbeid med kreftsaken, sier Ross.

Stor interesse

Eneboligen ble lagt ut for salg 11. januar, og solgt bare fem dager etterpå.

Kjetil Borgersrud , eiendomsmegler i Eie eiendomsmegling, forteller at det var elleve interessenter på visning. Alle blir informert om formålet og hvem som er selger. Interessentene opplevde dette som positivt, forklarer han.

- Det var tre aktive budgivere og helt naturlig en heldig kjøper til slutt, sier megleren.

POSITIV: Ifølge eiendomsmegleren Kjetil Borgersud, var kjøperen positiv til at summen ble donert bort til formålet. FOTO:
POSITIV: Ifølge eiendomsmegleren Kjetil Borgersud, var kjøperen positiv til at summen ble donert bort til formålet. FOTO: Vis mer

- God følelse

Han forteller Børsen at han etter mange år i bransjen fra tid til annen får oppdrag av denne karakteren.

GAMMEL: Dødsboet fra 1962 har et eldre kjøkken fra sine praktdager. Foto: Fredrik Hansson/ Diakrit
GAMMEL: Dødsboet fra 1962 har et eldre kjøkken fra sine praktdager. Foto: Fredrik Hansson/ Diakrit Vis mer
RETRO: Denne boligen har et retro interiør fra sine eldre dager. Foto: Fredrik Hansson/ Diakrit
RETRO: Denne boligen har et retro interiør fra sine eldre dager. Foto: Fredrik Hansson/ Diakrit Vis mer

- Det er alltid en god følelse å være ansvarlig for denne type oppdrag som går til gode formål. Kreftforeningen har svært dyktige medarbeidere som tar aktiv del i salgsprosessen, sier Borgersrud.

Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftsforeningen ønsker at folk skal gi til en god sak, men bare dersom de selv ønsker det. Hun poengterer at det viktigste er å gjøre det man ønsker selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer