Fikk millioner av staten: Dømt til fengsel

Nyttårsaften 2016 gikk store deler av krabbefabrikken opp i røyk. Siden kom Skatteetaten på banen, og den tidligere styrelederen er nå dømt til over to års fengsel.

FANT IKKE FORSKNING: Ved denne krabbefabrikken på Askvoll, som her står i full fyr nyttårsaften 2016, skulle det visstnok ha blitt bedrevet forskning for 37 millioner. Foto: Sandra Kråkenes
FANT IKKE FORSKNING: Ved denne krabbefabrikken på Askvoll, som her står i full fyr nyttårsaften 2016, skulle det visstnok ha blitt bedrevet forskning for 37 millioner. Foto: Sandra Kråkenes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nøyaktig 100 år siden ble krabbefabrikken Sigurd Løkeland startet på Askvoll i Vestland. Gjennom tre generasjoner ble den drevet.

Ikke at det lenger er noen krabbefabrikk å drive. Nyttårsaften 2016 ble den totalskadd i en voldsom brann. Kripos ble koblet inn i etterforskningen, men la ned denne to år seinere. Brannårsaken er fortsatt ikke fastslått. Om den var påsatt eller ikke.

Mannen som var styreleder for bedriften ble i slutten av juni dømt til to år og fire måneders fengsel for grovt skattesvik. Saken er anket, og er derfor ikke rettskraftig.

Mannen var tidligere siktet for både å ha stiftet brannen og forsikringsbedrageri, ifølge dommen. Begge sakene ble henlagt på bevisets stilling.

Det tingretten imidlertid er klare på er at styrelederen har unndratt over sju millioner skatt.

Sju millioner til forskning

Fra 2013 og til og med 2016 fikk krabbefabrikken støtte fra SkatteFUNN, som administreres av Norges forskningsråd i samarbeid med Skatteetaten.

Støtteordningen gir pengestøtte for forskning og utvikling. Selskap får gjennom ordningen dekket 18-20 prosent av kostnadene til forskning gjennom direkte utbetalinger eller fradrag i skatteoppgjøret, avhengig av om selskapet går i underskudd eller overskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer