Dyreparken:

Fikk millioner i coronastøtte - tok rekordutbytte

Dyreparken fikk 11,8 millioner i coronastøtte i fjor. Samtidig tar de ut et historisk høyt utbytte på 10 millioner kroner, ifølge Klassekampen.

HIV O'HOI: Kaptein Sabeltann er ett av Dyreparkens store trekkplastere. FOTO: NTB Scanpix
HIV O'HOI: Kaptein Sabeltann er ett av Dyreparkens store trekkplastere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det framgår av årsregnskapet til Dyreparken Utvikling AS, skriver Klassekampen.

Eierselskapet Braganza AB, som eier 93 prosent, forklarer at de trenger pengene til å betale lån i andre selskaper, et flyselskap og to reisebyråer.

– Vi har prøvd å bruke likviditeten vår så klokt som mulig for at virksomhetene våre skulle klare seg, sier Braganzas styreleder Gunnar Grosvold, som også er styreleder i Dyreparken, til avisa.

Selskapets beslutning om å ta utbytte ble gjort 26. mars i fjor. I april ble 150 ansatte i Dyreparken permittert. Braganza-konsernet har litt over 1000 ansatte i Sverige og omtrent 450 i Norge.

Kritisk

Coronastøtta er ment å dekke selskapers faste, uunngåelige utgifter. Blant annet leie av lokaler, lyd og lys, regnskap og revisjon.

Det er ikke satt utbyttebegrensninger. Regjeringen har imidlertid oppfordret søkere som mottar kompensasjon om «å utvise moderasjon i utbetaling av utbytte og bonus.»

Forsker Ole-Andreas Næss ved Norges handelshøyskole er kritisk til at bedrifter skal motta pengestøtte fra staten. Han sier til Klassekampen at Dyreparken er et eksempel på hvordan kompensasjonsordningen til en viss grad er feilslått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer