Donald Trump

Fikk millioner i krisestøtte

Tidligere president Donald Trumps golfbaner i Skottland krevde over tre millioner pund - 35 millioner norske kroner - i støtte fra britiske myndigheter.

2010: Donald Trump avbildet under et mediearrangement ute på sanddynene ved golfanlegget hans i Aberdeenshire. Foto: REUTERS/David Moir / NTB
2010: Donald Trump avbildet under et mediearrangement ute på sanddynene ved golfanlegget hans i Aberdeenshire. Foto: REUTERS/David Moir / NTB Vis mer
Publisert

Coronapandemien har rammet mange bedrifter hardt, inkludert Trumps luksusresorter i Ayrshire og Aberdeenshire.

Omsetningen for Trump Turnberry i Ayrshire var mer enn halvert i 2020. Det ble registrert et tap på mer enn tre millioner pund, mens Trump International i Aberdeenshire registrerte et tap på 1,3 millioner pund, ifølge BBC.

1,3 millioner pund tilsvarer 15,3 millioner norske kroner.

- Oppsigelser var nødvendig

Selskapet som eier Turnberry mottok 2,3 millioner pund - tilsvarende 27,2 millioner kroner - i støtte fra britiske myndigheters permisjonsordning i fjor. Samtidig gikk gjennomsnittet av antall ansatte ned fra 541 til 289.

- Myndighetenes støtte var hjelpsom for å beholde så mange jobber som mulig, men usikkerhet om lengden på støtten og pandemiens vedvarende virkning betydde at oppsigelser var nødvendig for å forberede virksomheten på de langsiktige effektene i industrien, heter det i regnskapet, som er signert av Eric Trump.

Trump ga sine sønner, Donald junior og Eric, kontroll over resortene kort tid før han ble president, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.