Bostøtte og sosialstønad

Fikk sjokkbeskjed: - Klump i magen

Linn Høllesli (22) trodde hun ville få ekstra bostøtte til jul. Nå viser det seg at Nav trekker de ekstra pengene fra staten direkte fra livsoppholdet for desember.

BOSTØTTE: Denne meldingen gikk ut fra et Nav-kontor i Kristiansand, til en mottaker av sosialstønad. Siden brukeren får ekstra bostøtte i november, trekker Nav tilsvarende sum fra livsoppholdet i desember. Foto: NTB og anonym via Elisabeth Thoresen
BOSTØTTE: Denne meldingen gikk ut fra et Nav-kontor i Kristiansand, til en mottaker av sosialstønad. Siden brukeren får ekstra bostøtte i november, trekker Nav tilsvarende sum fra livsoppholdet i desember. Foto: NTB og anonym via Elisabeth Thoresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da regjeringen besluttet å øke bostøtten i november, var det en lettelse for Linn Therese Høllesli (22) og Joachim Obrestad (32) fra Jørpeland utenfor Stavanger.

Den ekstra utbetalingen skulle være en hjelp til å dekke høye strømregninger for husholdninger med lave inntekter, går det fram av pressemeldingen fra regjeringen.

- Fikk litt sjokk

Linn har nylig født et barn, og går for øyeblikket hjemme med den minste. Når han er ferdig med barnehagen, har hun planer om å komme seg ut i jobb - men for tida lever hun på sosialstønad.

Hennes samboer Joachim har en 75 prosents stilling som butikkmedarbeider. Ettersom paret ikke har så mye å rutte med, så de fram til å få litt hjelp med strømregningen.

Slik ble det ikke. For når den ekstra store bostøtta blir utbetalt i november, vil Nav dele den i to, sånn at han får sin del og hennes del blir trukket fra desemberutbetalingen hennes.

- Vi fikk nærmest litt sjokk da vi fant det ut. Vi trodde vi skulle kunne kjøpe julegaver og ha litt ekstra å rutte med i jula for ungenes del, forteller paret til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer