Fikk sjokkregning. Refser Støre:
- Nedlatende

En regning på over 50 000 kroner fikk Gunnhild Hauge til å slå alarm om konsekvensen av de skyhøye strømprisene.

SKYHØY REGNING: Gunnhild Hauge eier Peppes Pizza-restauranten på Stord. På ett år har strømregningen nær blitt femdoblet, og hun ber regjeringen få på plass en strømstøtteordning så fort som mulig - helst i går. Foto: Privat
SKYHØY REGNING: Gunnhild Hauge eier Peppes Pizza-restauranten på Stord. På ett år har strømregningen nær blitt femdoblet, og hun ber regjeringen få på plass en strømstøtteordning så fort som mulig - helst i går. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Så åpnet jeg e-posten min i dag, og der ligger den strømregninga på over 50 000 kroner, den som vi ikke vil ha råd til å betale så mange av, og som til slutt vil gjøre at 24 stykker mister både arbeidsplass og livskvalitet», skriver restauranteier Gunnhild Hauge på Facebook.

Innlegget er også gjengitt hos Stord24.

Firebarnsmora er daglig leder ved Peppes Pizza på Stord, og konkluderte med at nok var nok da den rekordhøye strømregninga suste inn i innboksen.

Nesten femdoblet regning

Strømregninga på over 50 000 er langt over det normale. Sammenlikner man med juli i fjor er det til å forstå at Hauge fikk bakoversveis da hun så på fakturaen.

For ett år siden hadde restauranten en strømregning på til sammen 13 000 kroner. Forskjellen fra da og til nå er at de i fjor hadde fire pizzaovner påskrudd hele tiden mens restauranten var åpen, mens de i år bare har brukt to for å spare strøm.

- Vi kan ikke skru av flere ovner. Da kan vi stenge og alle 24 ansatte må gå hjem, sukker Hauge.

Det var som følge av den store regningen Hauge bestemte seg for å legge ut innlegget på Facebook, der hun etterlyser handlekraft fra regjeringen ved å rekke ut ei hånd til bedriftene som sliter med strømregningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer