Suezkanalen:

Fikk skylda for kaoset

I nesten ei uke blokkerte et gigantisk lasteskip en av verdens viktigste kanaler. Ryktene begynte raskt å svirre om at Marwa Elselehdar hadde skylda. - Jeg ble sjokkert, sier hun.

FIKK SKYLDA: Et gigantisk lasteskip fra det taiwanske rederiet Evergreen ble forrige uke grunnstøtt i Suezkanalen i Egypt. Marwa Elselehdar fikk feilaktig skylda for kaoset. Foto: Marwa Elselehdar/Privat
FIKK SKYLDA: Et gigantisk lasteskip fra det taiwanske rederiet Evergreen ble forrige uke grunnstøtt i Suezkanalen i Egypt. Marwa Elselehdar fikk feilaktig skylda for kaoset. Foto: Marwa Elselehdar/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et gigantisk lasteskip fra det taiwanske rederiet Evergreen, som frakter last mellom Asia og Europa, ble forrige uke grunnstøtt i Suezkanalen i Egypt.

«Ever Given», som veier 220 000 tonn og er 400 meter langt, havnet i midten av en sandstorm. Stormen gjorde at kapteinen mistet sikten, og at skipet satte seg fast.

Falsk nyhetsoverskrift

Marwa Elselehdar, som var milevis unna «Ever Given», ble raskt utpekt som skyldig for det grunnstøtte skipet i sosiale medier. Selv befant hun seg på skipet «Aida IV» utenfor Alexandria i Egypt.

Da Elselehdar sjekket telefonen, fikk hun seg derfor en overraskelse. Ryktene skal ha startet ved publisering av et skjermbilde av en falsk nyhetsoverskrift - angivelig publisert av Arab News - som hevdet at Elselehdar var involvert.

- Jeg ble sjokkert, sier Elselehdar, som er Egypts første kvinnelige kaptein, til BBC.

Flere skal ha spredt det falske budskapet på Twitter og Facebook.

Vellykket kvinne

Selv stiller hun seg uforstående til de feilaktige ryktene om henne. Hun kjenner ikke til hvem som startet dem, eller hvorfor, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer