Kahoot:

Fikk sparken etter metoo - ugyldig

En tidligere ansatt i Kahoot ble sparket på dagen etter metoo-anklager. Han gikk til søksmål, men begge parter tapte i retten.

BEGGE TAPTE: Både Kahoot! og den tidligere arbeidstakeren tapte i retten. Foto: Jil Yngland / NTB
BEGGE TAPTE: Både Kahoot! og den tidligere arbeidstakeren tapte i retten. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av august skrev Børsen at en tidligere ansatt i teknologiselskapet Kahoot! måtte gå på dagen etter flere varsler om seksuell trakassering. Mannen saksøkte sin tidligere arbeidsgiver, og partene møttes i retten i slutten av måneden.

Dommen er nå avsagt. Her framgår det at ingen av partene vinner.

Retten finner det bevist at mannen har begått seksuell trakassering: Han har vandret rundt i kontorlandskapet og gitt massasjer, kyss og klemmer til kvinnelige ansatte som ikke har ønsket det.

Han skal gjentatte ganger ha fått beskjed om å stoppe, for så å oppta adferden seinere - ofte mange ganger. Han skal også ha foreslått for en kollega at de skulle ha sex.

Både i saksøkers prosesskriv og i dommen er det lagt vekt på at mannen har en ADHD-diagnose som gjør det utfordrende for ham i sosiale settinger.

Om Kahoot!: «Svært kritikkverdig»

Retten finner det bevist at mannen har utsatt kvinnelige ansatte for seksuell trakassering over tid, og at dette er grunn nok til å sparke ham. Det er imidlertid flere forhold fra Kahoot!s side som gjør at de anser avskjeden for ugyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer