Kahoot:

Fikk sparken etter metoo - ugyldig

En tidligere ansatt i Kahoot ble sparket på dagen etter metoo-anklager. Han gikk til søksmål, men begge parter tapte i retten.

BEGGE TAPTE: Både Kahoot! og den tidligere arbeidstakeren tapte i retten. Foto: Jil Yngland / NTB
BEGGE TAPTE: Både Kahoot! og den tidligere arbeidstakeren tapte i retten. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av august skrev Børsen at en tidligere ansatt i teknologiselskapet Kahoot! måtte gå på dagen etter flere varsler om seksuell trakassering. Mannen saksøkte sin tidligere arbeidsgiver, og partene møttes i retten i slutten av måneden.

Dommen er nå avsagt. Her framgår det at ingen av partene vinner.

Retten finner det bevist at mannen har begått seksuell trakassering: Han har vandret rundt i kontorlandskapet og gitt massasjer, kyss og klemmer til kvinnelige ansatte som ikke har ønsket det.

Han skal gjentatte ganger ha fått beskjed om å stoppe, for så å oppta adferden seinere - ofte mange ganger. Han skal også ha foreslått for en kollega at de skulle ha sex.

Både i saksøkers prosesskriv og i dommen er det lagt vekt på at mannen har en ADHD-diagnose som gjør det utfordrende for ham i sosiale settinger.

Om Kahoot!: «Svært kritikkverdig»

Retten finner det bevist at mannen har utsatt kvinnelige ansatte for seksuell trakassering over tid, og at dette er grunn nok til å sparke ham. Det er imidlertid flere forhold fra Kahoot!s side som gjør at de anser avskjeden for ugyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.