Fikk sparken mandag: Kjempebonus i dag

Mandag denne uka fikk Jacob Schram sparken fra jobben som Norwegian-sjef. I dag er millioner fra en tidligere ukjent ekstrabonus på vei inn på kontoen.

MILLIONBONUS: Tidligere Norwegian-sjef Jacob Schram (t.h.) og hans arvtaker Geir Karlsen har fredag mottatt store bonusutbetalinger Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MILLIONBONUS: Tidligere Norwegian-sjef Jacob Schram (t.h.) og hans arvtaker Geir Karlsen har fredag mottatt store bonusutbetalinger Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styreleder Svein Harald Øygard i Norwegian sier at de omstridte bonusene til toppsjefene Jacob Schram og Geir Karlsen ble utbetalt fredag.

- Første del av bonusene ble utbetalt 25. juni 2021, og den øvrige delen vil ventelig bli utbetalt i juli 2021, alt etter utløpet av låneavtalen hvor disse forholdene var regulert, skriver Norwegians styreleder Svein Harald Øygard i en sms til NTB.

Tidligere denne uka meldte E24 at det i mai i år ble besluttet og utbetalt bonuser til Norwegians nå avgåtte konsernsjef Jacob Schram, og den nye konsernsjefen Geir Karlsen, som tidligere var finansdirektør.

- Alt var først klart nå

Disse bonusene er på 11 millioner kroner til hver av de to. I tillegg fikk de andre konserndirektørene i selskapet 8 millioner kroner i bonus – i alt 30 millioner kroner. Bonusene kommer i tillegg til øvrige bonuser og ble besluttet av det forrige styret, som ble erstattet 4. juni.

Kriserammede Norwegian har den siste tiden vært under rekonstruksjon. Øygard viser til at det at rekonstruksjonen ble gjennomført var en betingelse for bonusene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer