Karantenehotell

Fikk uønskede karantene-gjester

Eieren av uterestauranten Lekter'n i Skien er fortvilet etter at flere personer fra et karantenehotell like ved har tatt seg til rette på restauranten hans.

BLE BRUKT: Det var på denne restauranten at de ubudne gjestene skal ha tatt seg til rette. Foto: Google Street View
BLE BRUKT: Det var på denne restauranten at de ubudne gjestene skal ha tatt seg til rette. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert

- Det er ikke tvil om at personene oppholder seg på karantenehotellet. De kommer rett ut derfra. De oppfører seg som på hotellferie.

Det sier eier av uterestauranten Lekter'n i Skien, Tore Stjernholm Jorkjend til Børsen, etter at han de siste dagene har opplevd flere uønskede gjester som har tatt seg til rette på den flytende restauranten hans.

Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

- De har med seg medbrakt. Vi åpner ikke dørene før på fredag, sier Jorkjend.

Han forteller at de uvedkommende gjestene først ankom restauranten tirsdag.

Frykter gjentagelse

Da restauranteieren oppdaget at noen hadde tatt seg inn på restauranten hans, tok han kontakt med politiet.

- De kom umiddelbart til stedet, men da hadde de fulle mennene fjernet seg. Politiet tar det på alvor, men jeg frykter at det vil gjenta seg. Det er ikke slik at jeg har mulighet til å passe på restauranten døgnet rundt, forklarer Jorkjend.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Eskil Hagen Olsen, bekrefter overfor Børsen at politiet fikk en melding om at flere fulle personer hadde tatt seg inn på restauranten ved 19-tida.

- Da patruljen ankom omtrent et kvarter etterpå var det ingen der, sier Olsen.

Utover dette ønsker ikke operasjonslederen å kommentere saken.

Ligger rett ved

KARANTENEHOTELL: Vida Lill Berge har nylig kommet hjem fra innspillingen av «Paradise Hotel», nå er hun på karantenehotell, og der snakker hun med selg selv for å få tiden til å gå. Video: Vida Lill Vis mer

Karantenehotellet i Skien ligger tvers over gata for restauranten. Det synes Jorkjend at er merkelig.

- At kommunen velger å legge et karantenehotell til et av de mest besøkte stedene i Skien er underlig. Det virker lite gjennomtenkt. Spør du meg burde de heller ha brukt hotellene utenfor sentrum som karantenehotell.

Kommunikasjonssjef i Skien kommune, Anne Spånem, sier til Børsen at kommunen frarådet Statsforvalteren i Vestfold og Telemark om at det nevnte hotellet skulle benyttes.

- Det er Statsforvalteren som har ansvaret for hvilke hotell som benyttes.

FESTING: Natt til søndag 30. mai var tusenvis av personer samlet utendørs i Oslo for å feste. Video: Jeanette Nyhammer Vik / Snapchat Vis mer

Uenig

Fylkesberedskapssjef hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Jan Helge Kaiser, sier at de har fått en del erfaring med bruken av karantenehotell etter at det ble innført.

- Så langt har vi ikke opplevd noen store utfordringer, men noen problemer har det jo vært.

Kaiser forteller videre at Statsforvalteren har anmodet Skien kommune om å etablerere et hotell hvor de har angitt en ønskelig kapasitet for hotellet, men at det er kommunen som var valgt ut Clarion Collection Hotel Bryggeparken som karantenehotell.

- Hele oppbyggingen av systemet med karantenehotell har gått veldig hurtig. Det er mange hensyn som må tas, men faktoren av om hotellet er bynært eller ikke, er ikke blitt vektlagt, sier Kaiser.

Forstår skepsisen

Hotelldirektør ved karantenehotellet, varsler til TA at hun vil ta kontakt med Jorkjend.

- Jeg kan forstå skepsisen, men dette løser vi med dialog. Våre gjester i karantene kan ikke drikke øl på Lekter'n, men det er viktig å huske på at de ikke er i isolat. Det er samme regler som hjemmekarantene. De kan lufte seg, gå tur, ta en røyk og foreta nødvendige innkjøp på butikken. Hver enkelt er ansvarlig for seg selv, sier hun.

Hotellet har også fått plassert vektere på utsida av hotellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer