Finanskjendis letter på sløret

Den norske finanskjendisen Thomas Stray - tidligere Thomas Øye – bekrefter at han delte kontoradresse med Daniel Kinahan, som antas å være lederen av Europas mest fryktede mafiafamilier.

SATSET I DUBAI: Thomas Stray - tidligere Thomas Øye - flyttet til Dubai i 2002, etter flere intense år i norsk næringsliv. Nå kan Dagbladet avsløre ny informasjon om den omstridte finansmannen. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog
SATSET I DUBAI: Thomas Stray - tidligere Thomas Øye - flyttet til Dubai i 2002, etter flere intense år i norsk næringsliv. Nå kan Dagbladet avsløre ny informasjon om den omstridte finansmannen. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Selv om jeg kjente til Daniel Kinahan grunnet delt kontorbruk, hadde jeg ingen personlige eller profesjonelle bånd til ham, andre i Kinahan-familien, eller noen assosiasjoner med hans virksomhet. Selv om jeg visste om ham, var jeg uvitende om hans bakgrunn før den ble allment kjent.

Det skriver finansmannen Thomas Stray – tidligere Thomas Øye – i en WhatsApp-melding til Dagbladet Børsen.

Den irske boksepromotoren Daniel Kinahan har i en årrekke levd det som kan framstå som et dobbeltliv: På den ene siden en av de største bakmennene i proffboksing, gjennom selskapet MTK. På den andre siden, ifølge amerikanske myndigheter, en av verdens største narkobaroner.

Kinahan ble i fjor etterlyst av USA, verden over, anklaget for omfattende narkotikasmugling og hvitvasking av penger. USA mener han er en av lederne av Kinahan-familiens narkoimperium, som skal være verdt en milliard dollar - og har derfor utlovet en dusør på fem millioner dollar til dem som har informasjon som bidrar til at Daniel Kinahan blir tatt.

«Supermegler»

På 1990- og 2000-tallet var Thomas Stray en av Norges mest kjente - og omdiskuterte - finansfolk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.