Storbritannia:

Finansministeren har fått sparken

Kritikken har haglet mot finansminister Kwasi Kwarteng og Truss etter framleggelsen av budsjettforslaget. Nå bekrefter han at han er bedt om å gå.

ØKONOMISK KRISE: Kritikken har haglet mot Kwasi Kwarteng og Truss etter framleggelsen av budsjettforslaget. Foto: Toby Melville / NTB / REUTERS
ØKONOMISK KRISE: Kritikken har haglet mot Kwasi Kwarteng og Truss etter framleggelsen av budsjettforslaget. Foto: Toby Melville / NTB / REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du har bedt meg om å tre til side som minister. Jeg har akseptert det, skriver Kwarteng i sitt oppsigelsesbrev publisert på egen Twitter-konto fredag ettermiddag.

Han bekrefter dermed opplysningene flere britiske medier hadde tidligere fredag.

Ifølge avisa The Times' kilder er det Jeremy Hunt som vil overta finansministerposten etter Kwarteng.

Stor uro

Det har den siste tida vært stor uro i finansmarkedene i Storbritannia, etter framleggelsen av et kontroversielt «minibudsjett»

Statsminister Liz Truss har varslet en pressekonferanse klokka 15 fredag.

Storbritannias finansminister Kwasi Kwarteng avbrøt torsdag sin reise til Washington, der han deltok på møter i regi av Det internasjonale pengefondet IMF.

Ifølge Times var årsaken at han hadde fått sparken, skriver Reuters. Kilder i det politiske miljøet sier til Sky News at Kwartengs avgang ikke er til å unngå. Også BBC meldte tidligere om avgangen.

Kwarteng har kun sittet som finansminister i 38 dager.

Økonomisk krise

Kritikken har haglet mot Kwarteng og Truss etter framleggelsen av budsjettforslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer