WeWork:

«Finansprins» i sjokkintervju: - Jeg angrer

Hårreisende festkultur, børsfiasko, og en urovekkende lederstil. Nå svarer Adam Neumann omsider på den omfattende skandalen som rammet gigantselskapet.

UTSKJELT: Tidligere administrerende direktør i WeWork, Adam Neumann, har for første gang siden selskapsskandalen for to år siden valgt å uttale seg offentlig. Foto: AP / Mark Lennihan
UTSKJELT: Tidligere administrerende direktør i WeWork, Adam Neumann, har for første gang siden selskapsskandalen for to år siden valgt å uttale seg offentlig. Foto: AP / Mark Lennihan Vis mer
Publisert

- Jeg har hatt mye tid til å tenke. Det har vært flere lærepenger og jeg har gjort flere ting jeg angrer på, fortalte Adam Neumann (42) under et New York Times-arrangement tirsdag, ifølge CNN.

Det er en oppsiktsvekkende uttalelse - og den første han har gitt offentlig på to år - fra den tidligere toppsjefen i WeWork. Neumann er forretningsmannen og gründeren som fikk skylda for det da fremadstormende selskapets dramatiske kollaps i 2019.

Det året skulle WeWork, som leier ut såkalte coworking-kontorer og andre fleksible kontorløsninger, børsnoteres til en verdi av 47 milliarder dollar, (drøye 400 milliarder kroner etter dagens kurs).

Etter at det ble avdekket en rekke skandaløse forhold bak lukkede dører, falt børsdrømmen i grus. Selskapets verdivurdering raste, og tusenvis av ansatte ble sagt opp.

Ut forsvant Neumann med en omstridt etterlønn på 1,5 milliarder dollar i en såkalt gyllen fallskjermavtale. Siden har han gått under radaren - fram til nå.

Shotte-oppfordring

I det ferske intervjuet gir Neumann uttrykk for at masseoppsigelsene er noe av det han kjenner mest anger for. 42-åringen tar også bladet fra munnen om det som under hans ledelse skal ha vært en utbredt festkultur i bedriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer