Finanstopp forsvunnet

Aksjekursen stuper etter dramatisk melding fra banken han har løftet til å bli en av Kinas ledende.

UTEN SPOR: Finanstopp Bao Fan har ikke etterlatt seg noen spor, og nå får ikke selskapet hans kontakt. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB
UTEN SPOR: Finanstopp Bao Fan har ikke etterlatt seg noen spor, og nå får ikke selskapet hans kontakt. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte kinesiske finanstoppen Bao Fan er sporløst forsvunnet.

Aksjekursene i investeringsbanken han har grunnlagt og er toppleder for raste 50 prosent på Hongkong-børsen etter nyheten, skriver Reuters.

Det var selskapet selv, China Renaissance, som i en børsmelding opplyste at de ikke fikk tak i sin styreleder og administrerende direktør Bao Fan.

Solid nettverk

Bao har bakgrunn fra tunge internasjonale finanshus som Credit Suisse Group og Morgan Stanley.

Under Baos ledelse har investeringsbanken vokst seg til å bli en av Kinas ledende finansinstitusjoner, skriver Financial Times.

Han blir omtalt som en banktopp med et solid utbygd nettverk.

Bratt kursfall

Aksjekursen raste hele 50 prosent i den tidlige handelen på Hongkon-børsen, men hentet seg deretter litt inn igjen.

KRANGEL: Canadas statsminister Justin Trudeau ble skjelt ut av Kinas president Xi Jinping etter at informasjon fra en privat samtale under G20-møtet i Bali ble lekket. Video: AP Vis mer

Kursfallet er likevel rundt 28 prosent fredag morgen, skriver Reuters.

Det skjer til tross for at banken selv forsøkte å avdramatisere nyheten så godt det lot seg gjøre:

- Styret er ikke kjent med informasjon som indikerer at Mr Baos utilgjengelighet kan være relatert til virksomheten og/eller driften, het det i børsmeldingen.

Lang rekke saker

Nettopp den uttalelsen må sees på bakgrunn av at Baos forsvinning er den foreløpig siste i en lang rekke høyprofilerte kinesiske ledere som sporløst forsvinner.

Dette har vært spesielt omfattende under president Xi Jinpings opprenskingskampanje mot korrupsjon.

Baos forsvinning kommer få dager etter at eiendomsgiganten Seazen Group opplyste at de ikke fikk kontakt med sin viseadministrerende direktør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer