Finanstopp Gustaf Douglas er død

Den svenske milliardæren sovnet inn onsdag denne uka.

GÅTT BORT: Greve Gustaf Douglas var en av Sveriges rikeste. Han gikk bort onsdag denne uka og etterlater seg kone og barn. Foto: Erik Simander / TT / kod 11720
GÅTT BORT: Greve Gustaf Douglas var en av Sveriges rikeste. Han gikk bort onsdag denne uka og etterlater seg kone og barn. Foto: Erik Simander / TT / kod 11720 Vis mer
Publisert

Den svenske finansprofilen, Latour-gründeren og greven Gustaf Douglas gikk bort onsdag denne uka. Han ble 85 år gammel.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Latours gründer har sovnet stille inn, heter det i en kunngjøring fra selskapet.

Ifølge Svenska Dagbladet hadde Douglas en høy stilling i Dagens Nyheter gjennom store deler av 70-tallet, før han forlot bransjen til fordel for forretningsvirksomhet. Han var blant annet med å bygge opp børsgigantene Securitas og Assa Abloy, i tillegg til sitt eget investeringsselskap Latour.

- Suksessrik

Styreleder i den svenske børskjempen Avanza, beskriver Douglas som en «uvanlig frittalende» forretningsmann, «en sitatmaskin» og en «sylskarp finansmann», skriver SvD.

- Han var en av Sveriges mest suksessrike finansmenn, sier Sven Hagströmer til avisa.

Ifølge svenske medier var Douglas, sammen med kona Elisabeth og sønnene Carl og Eric blant de rikeste i Sverige. Ifølge Bloomberg er familien god for 120 milliarder svenske kroner.

- Det er vanskelig å beskrive med ord hvilken fantastisk mann Gustaf var. Med en genuin interesse for virksomheten og en inspirerende måte å uttrykke seg på, engasjerte han ansatte på alle nivåer i selskapene han jobbet i, skriver selskapet Latour i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer