Finanstopp Gustaf Douglas er død

Den svenske milliardæren sovnet inn onsdag denne uka.

GÅTT BORT: Greve Gustaf Douglas var en av Sveriges rikeste. Han gikk bort onsdag denne uka og etterlater seg kone og barn. Foto: Erik Simander / TT / kod 11720
GÅTT BORT: Greve Gustaf Douglas var en av Sveriges rikeste. Han gikk bort onsdag denne uka og etterlater seg kone og barn. Foto: Erik Simander / TT / kod 11720 Vis mer
Publisert

Den svenske finansprofilen, Latour-gründeren og greven Gustaf Douglas gikk bort onsdag denne uka. Han ble 85 år gammel.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Latours gründer har sovnet stille inn, heter det i en kunngjøring fra selskapet.

Ifølge Svenska Dagbladet hadde Douglas en høy stilling i Dagens Nyheter gjennom store deler av 70-tallet, før han forlot bransjen til fordel for forretningsvirksomhet. Han var blant annet med å bygge opp børsgigantene Securitas og Assa Abloy, i tillegg til sitt eget investeringsselskap Latour.

- Suksessrik

Styreleder i den svenske børskjempen Avanza, beskriver Douglas som en «uvanlig frittalende» forretningsmann, «en sitatmaskin» og en «sylskarp finansmann», skriver SvD.

- Han var en av Sveriges mest suksessrike finansmenn, sier Sven Hagströmer til avisa.

Ifølge svenske medier var Douglas, sammen med kona Elisabeth og sønnene Carl og Eric blant de rikeste i Sverige. Ifølge Bloomberg er familien god for 120 milliarder svenske kroner.

- Det er vanskelig å beskrive med ord hvilken fantastisk mann Gustaf var. Med en genuin interesse for virksomheten og en inspirerende måte å uttrykke seg på, engasjerte han ansatte på alle nivåer i selskapene han jobbet i, skriver selskapet Latour i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.