Norske Selskab

Finanstopp ut etter kvinnebråk

Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, trekker seg fra vervet som medlem av representantskapet i herreklubben Norske Selskab.

PROTEST: Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, trekker seg fra vervet som medlem av representantskapet i herreklubben Norske Selskab og melder seg ut av foreningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PROTEST: Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, trekker seg fra vervet som medlem av representantskapet i herreklubben Norske Selskab og melder seg ut av foreningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kreutzer melder seg også ut av foreningen etter å ha vært en del av mindretallet som vil tillate kvinner i foreningen, skriver han i en melding på Finans Norges nettsider.

Beslutningen kommer som følge av at Kreutzer opplever at saken tar oppmerksomhet bort fra de viktige sakene Finans Norge arbeider med og mener at det ikke kan fortsette.

Likestillingsarbeid

Debatten har blant annet gått rundt om medlemmer kan være for likestilling og mangfold og samtidig være med i en organisasjon som ikke åpner for kvinnelige medlemmer.

- For egen del er problemstillingen aktuell, fordi jeg er for likestilling og er valgt som medlem av representantskapet, primært et tilsynsorgan som normalt møtes to timer fire ganger i året.

Kreutzer viser til at han lenge har arbeidet aktivt for likestilling i sitt virke.

- Som leder i norsk finansnæring de siste 20 årene har jeg aktivt arbeidet for likestilling gjennom trainee-programmer, lederutviklingsprogrammer, programmer for flere kvinnelige styremedlemmer og utallige foredrag, og jeg har bidratt til å øke andelen kvinnelige ledere i organisasjonene jeg har ledet, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer