Finanstoppens millionblemme: - Helt vanvittig

Psykologens dom over «Exit»-karakterene er nådeløs. Investorprofil kjenner seg ikke igjen.

TV-SUKSESS: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen) er fire menn i finansbransjen som trår langt over moralske grenser i jakt etter spenning. Foto: NRK / Fremantle
TV-SUKSESS: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen) er fire menn i finansbransjen som trår langt over moralske grenser i jakt etter spenning. Foto: NRK / Fremantle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Gi meg noen linjer, eller ei flaske vin eller hva som helst som fjerner den tunge duringen av grått sosialdemokratisk helvete.», lyder et sitat fra en karakter i serien «Exit» på NRK.

Navnet kommer av nettopp det: de leter etter en utvei, en exit, fra det konforme A4-livet som de mener er kjedelig.

Sesong to av sjokkserien kom fredag, og skal ifølge skaperne være «mer fucked up».

Serien er basert på virkelige historier fra enkelte i Oslos finansmiljø.

Skruppelløse finansfolk

Seerne har gjennom første sesong blitt kjent med fire menn i finansbransjen som lever et dobbeltliv. De balanserer et tradisjonelt familieliv på den ene siden; med champagne, kokain og prostituerte på den andre.

De er suksessrike forretningsmenn og millionærer med et omtrentlig moralsk kompass, og uten skrupler i jakten på kick og moro.

Hvordan er slike folk egentlig skrudd sammen, og er disse representative for finansbransjen? Og hvis ikke – hva slags egenskaper er viktige for å gjøre det bra? Børsen tok praten med noen som har peiling.

Investor kjenner seg ikke igjen

- Deler av finans er salgsmaskiner. Der hører man om ville fester og høy sigarføring. Men i den delen av finans som jeg har opplevd, er det lite av det, sier investor Peter C. Warren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.