Finanstoppens skrekkadvarsel: - Vil slaktes

Økonomen roper et kraftig varsko om en mulig finanskrise denne våren, og at pensjonen til én spesiell gruppe kan henge i en tynn tråd.

VENTER KRAKK: Finansmannen tror et voldsomt krakk kommer i år. Norsk ekspert mener markedet er priset høyt, og at det er grunn til å være på vakt. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB
VENTER KRAKK: Finansmannen tror et voldsomt krakk kommer i år. Norsk ekspert mener markedet er priset høyt, og at det er grunn til å være på vakt. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- Investorer kommer til å slaktes, og babyboomere (folk født mellom 1946 og 1964 journ.anm.) kommer til å rammes hardest.

Slik lyder advarselen fra den amerikanske finansmannen Harry Dent (68), ifølge Aftonbladet.

- Historisk finanskrise

Den Harvard-utdannede økonomen roper varsko om den amerikanske økonomien, som han hevder er «dødssyk, og har bånn gass mot en historisk krise».

Dent skal, ifølge avisa, ved flere tidligere anledninger skal ha varslet om kriser og fått rett: Ved det japanske børsfallet i 1989 og dotcom-bobla i 2000. Han har imidlertid også fått kritikk for sine dommedagsprofetier.

Nå mener han å se tegn på at en historisk finanskrise kan komme allerede til våren - og at etterdønningene vil bli verre enn ved både Wall Street-krakket i 1929 og finanskrisen i 2008.

«Dumme penger»

Dents beskjed er at markedet er kunstig høyt priset. Et «euforisk marked» betyr at man må være på vakt, mener han.

- Det er regel nummer én, som historien har lært oss. Når aksjer stiger så mye i så lang tid, ser smarte investorer økt risiko, mens mannen i gata tenker: «Det må være vanntett å kjøpe – aksjemarkedet bare fortsetter oppover», sier Dent og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer