Russiske vaksine

Finland vil ha Sputnik

Finske myndigheter er godt i gang med forhandlingene om å skaffe seg den russiske coronavaksinen Sputnik V.

SPUTNIK: Finske myndigheter har startet forhandlinger med Russland om å få kjøpe Sputnik V-vaksinen. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB
SPUTNIK: Finske myndigheter har startet forhandlinger med Russland om å få kjøpe Sputnik V-vaksinen. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har startet et felles arbeid mellom helse- og sosialdepartementet og utenriksdepartementet i å nærme oss Russland og Sputnik-vaksinen gjennom disse forhandlingene, sier familieminister Krista Kiuru under en spørretime i det finske parlamentet.

Det skriver Helsingin Sanomat.

Kiuru vil ikke komme med noe anslag for når forhandlingene kan komme i mål.

Ikke godkjent

Ifølge den statlige TV-kanalen YLE sier Kiuru at de nå starter direkte forhandlinger med Russland, fordi EU fremdeles ikke har skaffet seg noen avtale med den russiske vaksineprodusenten.

Den russiske vaksinen er fremdeles ikke godkjent for bruk i EU, men den er under vurdering hos det europeiske legemiddelbyrået EMA.

- Veldig effektiv

Flere finske forskere som Helsingin Sanomat har snakket med mener at alt tyder på at den russiske vaksinen fungerer godt.

- Den er veldig effektiv. Det har blitt publisert to fagfellevurderte artikler om den i det svært anerkjente tidsskriftet The Lancet, en om immunogenitet og en annen om effektivitet som ser veldig bra ut, sier Hanna Nohynek, overlege ved Det nasjonale helseinstituttet til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer