Finnair kutter flyvninger - også til Norge

Bergen og Tromsø blant destinasjonene som får redusert antall flyvninger.

KUTTER: Finnair kutter en rekke flyvninger, deriblant til Norge. Foto: Richard Aemik / REX / NTB Scanpix
KUTTER: Finnair kutter en rekke flyvninger, deriblant til Norge. Foto: Richard Aemik / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finnair har allerede kansellert rundt 1400 flyvninger, og gjør nå ytterligere justeringer, skriver selskapet i en pressemelding.

Blant annet opplyser Finnair at de kutter i rutetilbudet til Tromsø, Bergen og Trondheim.

• Tromsø vil i april få to ukentlige flyvninger mot normalt tre.

• Trondheim vil få fire ukentlige flyvninger mot normalt fem.

• Bergen vil få seks ukentlige flyvninger mot normalt sju.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Selskapet opplyser at det reduserer sin kapasitet i Europa med over 20 prosent i april, og at til sammen 2400 flyvninger nå er kansellert. I tillegg vil de bruke mindre fly på noen ruter basert på antall reisende.

Finnair melder at de kansellerer alle avganger til enkelte finske destinasjoner mellom 1. og 30. april. I tillegg kanselleres alle flyvninger til Bologna, Stuttgart, Split, Umeå og Venezia mellom 29- mars og 30. april.

Finnair skriver at de også vil kansellere individuelle flyvninger på noen ruter hvis det blir solgt lite billetter på grunn av virussituasjonen.

For å gjøre situasjonen enklere for kundene, varsler selskapet at det tilbyr full fleksibilitet for ombookinger uten ekstra kostnader fram til 30. november 2020.

Forrige uke varslet SAS at de innstiller alle flyvninger til Nord-Italia, men Norwegian i dag varslet kansellering av enkelte Italia-flyvninger.

Børsen kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer