VG og E24:

Finnes eide aksjer for store beløp

Sindre Finnes eide aksjer for over 100 000 kroner i minst 45 selskaper, melder E24 og VG.

AKTIV: Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes handlet aksjer for store summer i en rekke selskaper, blant annet der staten eide over halvparten av aksjene, da Solberg var statsminister. Foto: Tuva Åserud / NTB
AKTIV: Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes handlet aksjer for store summer i en rekke selskaper, blant annet der staten eide over halvparten av aksjene, da Solberg var statsminister. Foto: Tuva Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes eide aksjer for over 100 000 kroner i minst 45 selskaper i hennes statsministerperiode.

En kartlegging som VG og E24 har gjort, viser at Finnes eide aksjer for 100 000 kroner eller mer i minst 45 ulike selskaper, inkludert store selskaper hvor staten eier over halvparten.

Listen omfatter selskaper som blant annet Norsk Hydro, Nel, Kahoot, Yara, DNB, Equinor, Kongsberg Gruppen og Norwegian.

- Beløpene til Finnes er viktige og kan være avgjørende informasjon i den samlede vurderingen av Erna Solbergs habilitet i den enkelte sak, sier habilitetsekspert og jussprofessor Eivind Smith til VG.

Erna Solberg har erkjent at hun burde meldt seg inhabil i en sak om eierskapsregulering på grunn av at ektemannen handlet aksjer i Hydro.

Solberg sier til VG at størrelsen på eierposten og hvor stor påvirkning beslutningen har for selskapet, er blant de momenter det skal legges vekt på når man vurderer sin habilitet.

- Det finnes ingen spesifisert grense mellom habilitet og inhabilitet, sier Solberg.

Finnes har opplyst via sin advokat at han ikke ønsker å gi en fullstendig aksjeliste med priser til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som tirsdag ba Solberg om en skriftlig redegjørelse i aksjehandel-saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer